2016-02-21 18:24

2016-02-21 18:24

Kungsörn flög vid Nyttorp

KARLSKOGA NOTERAT

Karlskogabon Astor Ohlson fick en mäktig upplevelse på söndagen när han åkte från Karlskoga till Degerfors. Vid Nyttorp såg han en stor rovfågel i luften och stannade bilen.

– Jag tog fram kikaren och visslade kraftigt och den stora fågeln började segla ner mot mig, säger Astor Ohlsson. Den var ungefär 50 meter upp i luften som lägst och jag kunde se i kikaren att det var en kungsörn. Den cirklade runt ovanför mig en stund och sedan seglade den österut över Möckeln.

Det är inte första gången Astor Ohlson har turen att se stora rovfåglar. För ett par veckor sedan såg han havsörn vid Pottermyren väster om Karlskoga.

– Jag tog fram kikaren och visslade kraftigt och den stora fågeln började segla ner mot mig, säger Astor Ohlsson. Den var ungefär 50 meter upp i luften som lägst och jag kunde se i kikaren att det var en kungsörn. Den cirklade runt ovanför mig en stund och sedan seglade den österut över Möckeln.

Det är inte första gången Astor Ohlson har turen att se stora rovfåglar. För ett par veckor sedan såg han havsörn vid Pottermyren väster om Karlskoga.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.