2016-02-21 10:23

2016-02-21 10:23

"Det är ett jätteroligt jobb"

KARLSKOGA: Fritidsbanken hade 250 utlån på en månad efter starten

I början på januari invigdes Fritidsbanken i Karlskoga och redan första månaden kunde 250 utlån av sportprylar noteras. Ossama Makhoul är ansvarig för Fritidsbanken och tycker att det är viktigt att den här verksamheten finns.

– Det är ett bra sätt för de som vill prova på någon sport, men inte är riktigt säkra på vad de vill, säger Ossama Makhoul.

Det råder ingen brist på sportprylar på Fritidsbanken på Skrantahöjdsvägen i Karlskoga. Mängder med skidor, både för längdåkning och slalom står uppradade längs väggarna. Samma sak när det gäller skridskor och andra ishockeytillbehör.

Sportprylar

– Folk har lämnat in massor med sportprylar sedan vi öppnade och det är många som lånar för att prova på olika sporter, säger Ossama Makhoul som ansvarar för Fritidsbanken. Jag är inte ensam om att jobba här, utan det finns också tre volontärer samt en personal från Karlskoga församling. Man kan lämna in prylar både här och på 39:an.

Ökar öppettiden

– Tisdagar och torsdagar har vi öppet för utlåning och lånetiden är två veckor som dock kan förlängas, säger Ossama Makhoul. Nu är det sportlov, men vi har öppet bara de här två dagarna i år, men till nästa år är det tänkt att det ska vara öppet hela sportlovsveckan. Det är mest ungdomar som är här för att låna och sedan har vi eleverna på Granbergsdals skola och folkhögskolan som lånar sportprylar här.'

Studiebesök

Fritidsbankens information finns på flera språk, bland annat arabiska, persiska och kurdiska.

– Vi har haft en del studiebesök här också då man vill se hur det här fungerar, säger Ossama Makhoul. Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga har varit här, liksom Örebro läns Idrottsförbund. De som har varit här har tyckt att verksamheten är bra. Fritidsbanken gör det möjligt för ungdomar att prova för att se vilken eller om de vill hålla på med idrott. Då är det bra att kunna låna och inte behöva lägga ut mycket pengar på något som inte får en fortsättning.

Roligt

Ossama Makhoul säger vidare att det mesta som lånas nu är längdskidor och skridskor.

– Det är mycket skidor och skridskor som lånas, säger Ossama Makhoul. Lånar man saker och det går sönder, så gör det ingenting. Det är huvudsaken att den som lånat saker har haft roligt under tiden.

Det råder ingen brist på sportprylar på Fritidsbanken på Skrantahöjdsvägen i Karlskoga. Mängder med skidor, både för längdåkning och slalom står uppradade längs väggarna. Samma sak när det gäller skridskor och andra ishockeytillbehör.

Sportprylar

– Folk har lämnat in massor med sportprylar sedan vi öppnade och det är många som lånar för att prova på olika sporter, säger Ossama Makhoul som ansvarar för Fritidsbanken. Jag är inte ensam om att jobba här, utan det finns också tre volontärer samt en personal från Karlskoga församling. Man kan lämna in prylar både här och på 39:an.

Ökar öppettiden

– Tisdagar och torsdagar har vi öppet för utlåning och lånetiden är två veckor som dock kan förlängas, säger Ossama Makhoul. Nu är det sportlov, men vi har öppet bara de här två dagarna i år, men till nästa år är det tänkt att det ska vara öppet hela sportlovsveckan. Det är mest ungdomar som är här för att låna och sedan har vi eleverna på Granbergsdals skola och folkhögskolan som lånar sportprylar här.'

Studiebesök

Fritidsbankens information finns på flera språk, bland annat arabiska, persiska och kurdiska.

– Vi har haft en del studiebesök här också då man vill se hur det här fungerar, säger Ossama Makhoul. Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga har varit här, liksom Örebro läns Idrottsförbund. De som har varit här har tyckt att verksamheten är bra. Fritidsbanken gör det möjligt för ungdomar att prova för att se vilken eller om de vill hålla på med idrott. Då är det bra att kunna låna och inte behöva lägga ut mycket pengar på något som inte får en fortsättning.

Roligt

Ossama Makhoul säger vidare att det mesta som lånas nu är längdskidor och skridskor.

– Det är mycket skidor och skridskor som lånas, säger Ossama Makhoul. Lånar man saker och det går sönder, så gör det ingenting. Det är huvudsaken att den som lånat saker har haft roligt under tiden.