2016-02-19 18:53

2016-02-19 18:54

Pinks dragplåstret på välgörenhetsgala

DEGERFORS: Första dagen såldes 400 biljetter till välgörenhetsgalan Degerforshjälpen

När det blev klart att det gamla pojkbandet Pinks skulle uppträda på välgörenhetsgalan Degerforshjälpen såldes 400 biljetter den första dagen. 380 köptes av folk från hela landet och så långt ner som till Kristianstad. Med två veckor kvar till galan är 750 av 900 biljetter sålda.

Idén med galan Degerforshjälpen föddes i september 2015 på en pubafton på Tunet. Trummisen i bandet som spelade, Henrik Johansson kom med idén och sedan rullade det på.

Dragit åt samma håll

– Jobbet med galan påbörjades sedan i oktober och vi enades sedan om att vi skulle genomföra galan i mars i år, säger Folkets hus ordförande Eje Johansson. Sedan dess har vi haft många möten, men vi har dragit åt samma håll, så det har fungerat. Det har inte varit svårt att få i hop ett program, utan det har gått smidigt även om allt är relativt.

Vill slå Lekeberg

Galan Degerforshjälpen ges i två tvåtimmarsföreställningar med paus, en på eftermiddagen och en på kvällen. I pausen blir det fika på Tunet med underhållning av jazztrion See You.

– Galan är tänkt att samla in en rejäl summa pengar till UNHCR och målet är att vi ska få in 125 000 kronor som ska användas till bland annat flyktingar i Syrien, säger Eje Johansson. Vi vet att Lekebergs kommun hade en sådan här gala och hade satt 100 000 som mål, men vi har hört att det blev 140 000 kronor till hjälpverksamhet. Nu har vi ändrat oss och det är den summan vi förhoppningsvis kan slå.

400 första dagen

En torsdag i januari meddelade Pink´s att de ställer upp på galan Degerforshjälpen. Något som satte fart på biljettförsäljningen.

– Första dagen såldes 400 biljetter och det var nästan cirkus, säger Björn Bodin. Nu har 750 biljetter sålts och det är några biljetter kvar till båda föreställningarna. Det vore skönt att få sälja de sista nu det två veckor som är kvar till galan.

Sponsorer

Företag och föreningar sponsrar galan och de kommer att få sina namn upplästa under föreställningarna och de kommer även att namnges i det programhäfte som ska tryckas.

– Det är sponsorer som står för det fasta kostnader vi har för galan. Som exempelvis ljud och ljus, säger Eje Johansson. På Folkets hus hemsida finns det en galasida och även där kommer sponsorerna att nämnas.

Idén med galan Degerforshjälpen föddes i september 2015 på en pubafton på Tunet. Trummisen i bandet som spelade, Henrik Johansson kom med idén och sedan rullade det på.

Dragit åt samma håll

– Jobbet med galan påbörjades sedan i oktober och vi enades sedan om att vi skulle genomföra galan i mars i år, säger Folkets hus ordförande Eje Johansson. Sedan dess har vi haft många möten, men vi har dragit åt samma håll, så det har fungerat. Det har inte varit svårt att få i hop ett program, utan det har gått smidigt även om allt är relativt.

Vill slå Lekeberg

Galan Degerforshjälpen ges i två tvåtimmarsföreställningar med paus, en på eftermiddagen och en på kvällen. I pausen blir det fika på Tunet med underhållning av jazztrion See You.

– Galan är tänkt att samla in en rejäl summa pengar till UNHCR och målet är att vi ska få in 125 000 kronor som ska användas till bland annat flyktingar i Syrien, säger Eje Johansson. Vi vet att Lekebergs kommun hade en sådan här gala och hade satt 100 000 som mål, men vi har hört att det blev 140 000 kronor till hjälpverksamhet. Nu har vi ändrat oss och det är den summan vi förhoppningsvis kan slå.

400 första dagen

En torsdag i januari meddelade Pink´s att de ställer upp på galan Degerforshjälpen. Något som satte fart på biljettförsäljningen.

– Första dagen såldes 400 biljetter och det var nästan cirkus, säger Björn Bodin. Nu har 750 biljetter sålts och det är några biljetter kvar till båda föreställningarna. Det vore skönt att få sälja de sista nu det två veckor som är kvar till galan.

Sponsorer

Företag och föreningar sponsrar galan och de kommer att få sina namn upplästa under föreställningarna och de kommer även att namnges i det programhäfte som ska tryckas.

– Det är sponsorer som står för det fasta kostnader vi har för galan. Som exempelvis ljud och ljus, säger Eje Johansson. På Folkets hus hemsida finns det en galasida och även där kommer sponsorerna att nämnas.

Artister

Pink´s, Fyra nyanser av grått, Röhett, Duo Blåställ, D street band,Sonoriúskören, Thore Eriksson band, Ingrid Langaard band, jazztrion See you samt en rad solister.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.