2016-02-17 17:15

2016-02-17 17:15

Utbildar på Vapiano

KARLSKOGA: Gustaf Sjövall årets unga branschstjärna i besöksnäringen

22 år gammal är Gustaf Sjövall ansvarig för en central del av restaurangföretaget Vapianos verksamhet med över hundra krogar i hela världen.
– För min del började det med ett extrajobb i kassan på Vapiano när jag gick sista terminen på min utbildning till fotograf på gymnasiet, säger Gustaf Sjövall.

Årets unga branschstjärnor i besöksnäringen i Stockholm har nu utsetts och en av dem är Gustaf Sjövall som är uppvuxen i Karlskoga.

Branschstjärna

– Det är Visita som varje år utser en tjej och en kille till branschstjärnor och i år hade jag turen, säger Gustaf Sjövall. Jag hade ingen som helst utbildning inom restaurang, utan sökte extrajobb på Vapiano när jag gick i gymnasiet och på den vägen är det sedan. Nu har jag varit här i fyra år och då kom utmärkelsen.

Jobbar med utbildning

Restaurangkedjan Vapiano startade i Tyskland och har i dag nio restauranger i Sverige och totalt över hundra världen över.

– Jag jobbar nu med utbildning av personal som vi har på restaurangerna, säger Gustaf Sjövall. Mellan 60-80 personer jobbar på varje restaurang. Man kan jobba här utan restaurangutbildning och vi gör vanliga anställningsintervjuer där vi sedan plockar in folk vi tror på. Sedan utbildas de direkt i restaurangen.

Satsar på sig själv

Gustaf Sjövall fick ett stipendium på 40 000 kronor när han utsågs till årets branschstjärna. Pengar som nu ska användas för vidare utbildning.

– 40 000 kronor är mycket pengar som man kan ha mycket roligt för, säger Gustaf Sjövall. Men stipendiet ska jag försöka använda väl och ska gå en ledarskapsutbildning i USA. Jag ska investera i mig själv och sedan får vi se vad som händer.

Restaurangkedjan Vapiano är ett italienskt koncept med bland annat pizza och pasta.

– Vi jobbar alltid med att ha färska råvaror och har öppet tolv timmar varje dag, säger Gustaf Sjövall. Ingen bordsbeställning, utan de gäster som kommer ordnar vi plats för. Nu i mars och april ska vi ha en tävling mellabn restaurangerna i Sverige och de som plockar mest poäng då får en egen personalfest i vinst.

Årets unga branschstjärnor i besöksnäringen i Stockholm har nu utsetts och en av dem är Gustaf Sjövall som är uppvuxen i Karlskoga.

Branschstjärna

– Det är Visita som varje år utser en tjej och en kille till branschstjärnor och i år hade jag turen, säger Gustaf Sjövall. Jag hade ingen som helst utbildning inom restaurang, utan sökte extrajobb på Vapiano när jag gick i gymnasiet och på den vägen är det sedan. Nu har jag varit här i fyra år och då kom utmärkelsen.

Jobbar med utbildning

Restaurangkedjan Vapiano startade i Tyskland och har i dag nio restauranger i Sverige och totalt över hundra världen över.

– Jag jobbar nu med utbildning av personal som vi har på restaurangerna, säger Gustaf Sjövall. Mellan 60-80 personer jobbar på varje restaurang. Man kan jobba här utan restaurangutbildning och vi gör vanliga anställningsintervjuer där vi sedan plockar in folk vi tror på. Sedan utbildas de direkt i restaurangen.

Satsar på sig själv

Gustaf Sjövall fick ett stipendium på 40 000 kronor när han utsågs till årets branschstjärna. Pengar som nu ska användas för vidare utbildning.

– 40 000 kronor är mycket pengar som man kan ha mycket roligt för, säger Gustaf Sjövall. Men stipendiet ska jag försöka använda väl och ska gå en ledarskapsutbildning i USA. Jag ska investera i mig själv och sedan får vi se vad som händer.

Restaurangkedjan Vapiano är ett italienskt koncept med bland annat pizza och pasta.

– Vi jobbar alltid med att ha färska råvaror och har öppet tolv timmar varje dag, säger Gustaf Sjövall. Ingen bordsbeställning, utan de gäster som kommer ordnar vi plats för. Nu i mars och april ska vi ha en tävling mellabn restaurangerna i Sverige och de som plockar mest poäng då får en egen personalfest i vinst.