2016-02-17 21:01

2016-02-17 21:01

Fritidsledarna höll i trådarna

KARLSKOGA: Bowling, foto och dans när Vårat Gäng hade vårupptakt på Karlskoga folkhögskola

De senaste fem åren har eleverna på fritidsledarutbildningen på Karlskoga folkhögskola arrangerat Vårat Gängs vårupptakt. I går kväll var det dags igen och ett 70-tal medlemmar i Vårat Gäng dök upp för att delta.

Fika, dans, bowling och foto stod på programmet när det var dags för vårens första träff för medlemmarna i Vårat Gäng. Karlskoga Kulturskola håller i träffarna för medlemmarna i Vårat Gäng och i går arrangerades träffen av fritidsledarutbildningen på folkhögskolan.

– Vi går första året nu och tanken med det här är att vi ska få träffa personer med olika handikapp, säger en av eleverna Dennis Karbin. Fritidsledarutbildningen är bred och vi kommer säkert att träffa på människor med olika handikapp efter vår utbildning, så det här är bra träning.

Anneli Lyckeborn jobbar med Vårat Gäng från Kulturskolan.

– Vi visste inte riktigt om det skulle bli något på folkhögskolan i år, men så ringde de och berättade att de hade en klass, säger Anneli Lyckeborn. Vårat Gäng träffas en gång i veckan och det blir tolv träffar vår och höst. Normalt så brukar vi vara i Källaren på Folkets hus, men det är inte alltid den lokalen är ledig.

Det blev en trevlig kväll för medlemmarna i Vårat Gäng där det spelades bowling och dansades. För de som ville fanns det möjlighet att bli fotograferade med eller utan peruk.

– Vi kommer att ta bilder på de som vill, säger Dennis Karbin. De bilder vi tar lägger vi in på en cd-skiva och alla som är här får en sådan.

Fika, dans, bowling och foto stod på programmet när det var dags för vårens första träff för medlemmarna i Vårat Gäng. Karlskoga Kulturskola håller i träffarna för medlemmarna i Vårat Gäng och i går arrangerades träffen av fritidsledarutbildningen på folkhögskolan.

– Vi går första året nu och tanken med det här är att vi ska få träffa personer med olika handikapp, säger en av eleverna Dennis Karbin. Fritidsledarutbildningen är bred och vi kommer säkert att träffa på människor med olika handikapp efter vår utbildning, så det här är bra träning.

Anneli Lyckeborn jobbar med Vårat Gäng från Kulturskolan.

– Vi visste inte riktigt om det skulle bli något på folkhögskolan i år, men så ringde de och berättade att de hade en klass, säger Anneli Lyckeborn. Vårat Gäng träffas en gång i veckan och det blir tolv träffar vår och höst. Normalt så brukar vi vara i Källaren på Folkets hus, men det är inte alltid den lokalen är ledig.

Det blev en trevlig kväll för medlemmarna i Vårat Gäng där det spelades bowling och dansades. För de som ville fanns det möjlighet att bli fotograferade med eller utan peruk.

– Vi kommer att ta bilder på de som vill, säger Dennis Karbin. De bilder vi tar lägger vi in på en cd-skiva och alla som är här får en sådan.