2016-02-10 16:52

2016-02-10 16:52

"Svärdmannen" åtalad

KARLSKOGA

Mannen som misstänktes ha gått omkring på Coop med ett svärd ska egentligen ha haft en pinne med sig. Två dagar tidigare ska han dock ha haft med sig en kniv på Ica.

Fredagen den 6 november förra året kom larmet om att en man beväpnad med svärd gick omkring på Coop Forum. Med skolattacken i Trollhättan färskt i minnet spred sig paniken och skolorna låste sina dörrar.

Efter några timmar kunde polisen gripa en ung man som misstänks vara den som setts i butiken. Något svärd hade han dock inte men en pinne som han ska ha haft påträffades bredvid en väg han passerat.

Hade knark

Mannen, som är i 20-årsåldern, har nu åtalats för flera brott. Gällande incidenten på Coop åtalas han för två fall av ringa narkotikabrott, för att både ha använt samt haft på sig narkotikaklassade läkemedel. Han ska även ha haft 1,22 gram spice och åtalas därför också för brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor.

Två dagar innan ovanstående händelse ska mannen ha varit på Ica Maxi och då haft med sig en kniv och en knölpåk samt narkotikaklassade tabletter. Han ska även ha snattat diverse varor till ett värde av drygt 300 kronor. För detta åtalas han för ringa narkotikabrott, snatteri samt brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen har erkänt samtliga brott i förhör.

Fredagen den 6 november förra året kom larmet om att en man beväpnad med svärd gick omkring på Coop Forum. Med skolattacken i Trollhättan färskt i minnet spred sig paniken och skolorna låste sina dörrar.

Efter några timmar kunde polisen gripa en ung man som misstänks vara den som setts i butiken. Något svärd hade han dock inte men en pinne som han ska ha haft påträffades bredvid en väg han passerat.

Hade knark

Mannen, som är i 20-årsåldern, har nu åtalats för flera brott. Gällande incidenten på Coop åtalas han för två fall av ringa narkotikabrott, för att både ha använt samt haft på sig narkotikaklassade läkemedel. Han ska även ha haft 1,22 gram spice och åtalas därför också för brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor.

Två dagar innan ovanstående händelse ska mannen ha varit på Ica Maxi och då haft med sig en kniv och en knölpåk samt narkotikaklassade tabletter. Han ska även ha snattat diverse varor till ett värde av drygt 300 kronor. För detta åtalas han för ringa narkotikabrott, snatteri samt brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen har erkänt samtliga brott i förhör.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.