2016-02-09 11:22

2016-02-09 11:22

Försökte lura ännu en åldring

DEGERFORS

Falska elektriker är fortfarande i farten och polisen har nu tagit emot en anmälan om ännu en anmälan om att de försökt lura en äldre person.

Det var den 2 februari som en äldre man bosatt på Tvärgatan fick besök av en okänd man som ville kontrollera elen. Han släppte in mannen som gick runt i bostaden och stack in något instrument i kontakterna. Han kunde knappt prata svenska och lämnade bostaden efter en stund, dock utan att få något med sig.

Händelsen rubriceras som försök till grov stöld och polisen har fått ett visst signalement på gärningsmannen.

Denna incident inträffade under samma tidsperiod som två tidigare anmälda händelser där den ena också gällde ett stöldförsök hos en äldre man. Vid den andra var offret en 88-årig kvinna och där fick gärningsmannen med sig 7 000 kronor.

Det var den 2 februari som en äldre man bosatt på Tvärgatan fick besök av en okänd man som ville kontrollera elen. Han släppte in mannen som gick runt i bostaden och stack in något instrument i kontakterna. Han kunde knappt prata svenska och lämnade bostaden efter en stund, dock utan att få något med sig.

Händelsen rubriceras som försök till grov stöld och polisen har fått ett visst signalement på gärningsmannen.

Denna incident inträffade under samma tidsperiod som två tidigare anmälda händelser där den ena också gällde ett stöldförsök hos en äldre man. Vid den andra var offret en 88-årig kvinna och där fick gärningsmannen med sig 7 000 kronor.