2016-02-05 17:22

2016-02-05 17:22

Delfinal i Litauen i kväll

DEGERFORS/LITAUEN: Håller tummarna för sin låt

I kväll går en Degerforslåt till semifinal i litauiska melodifestivalen och i Degerfors sitter några av låtskrivarna och följer tävlingen med spänning.

Så har det dragit ihop sig till semifinal i Litauens melodifestival och det är dags för E.G.O att tävla med bidraget Long way from home, skriven av Linda och Pecka Dahl samt Jimmy Glavå från Degerfors, Erik Dahlqvist och Göran Frid från Arboga samt Aidan O’Connor från Irland.

Går låten vidare även den här gången så är det final den 27 februari.

– Om det inte är ytterligare en semifinal däremellan, vi har skojat hela tiden att vi inte förstår deras regler. Det är annan poängsättning också med jury i studion, en internationell jury som rings upp i Storbritannien och så telefonröstning, säger Linda Dahl och fortsätter:

– De kallar det för maraton i Litauen, med uttagningar i åtta veckor så det är tio program totalt. Det är Litauens mest populära tv-program. Många i Sverige tycker mello är så himla stort och att alla har samma förutsättningar. Men vi har sett, för vi har länkat upp oss mot Litauen, stora skillnader.

– En artist kan dansa, sjunga och har bolag bakom sig, andra har scenkläder från syslöjden, inget smink eller någonting. De har inte stora galaarenor att ha tävlingen i, men som program är det däremot stort, berättar Linda som inte är lika nervös som då de tävlat i svenska melodifestivalen, som med ”Vindarna viskar mitt namn” som Roger Pontare framförde.

– Nej, det här känns så långt borta, säger hon och det stämmer ju om man ser till låttiteln.

– Det finns några favoriter, som Donny Montell som är Litauens svar på Måns Zelmerlöw och som förmodligen kommer att vinna allt. Så vi har inga förväntningar, men vi får publicitet och nya kontakter med andra låtskrivare, det handlar om det också och att vi kanske kan fortsätta jobba med killarna i E.G.O.

Så har det dragit ihop sig till semifinal i Litauens melodifestival och det är dags för E.G.O att tävla med bidraget Long way from home, skriven av Linda och Pecka Dahl samt Jimmy Glavå från Degerfors, Erik Dahlqvist och Göran Frid från Arboga samt Aidan O’Connor från Irland.

Går låten vidare även den här gången så är det final den 27 februari.

– Om det inte är ytterligare en semifinal däremellan, vi har skojat hela tiden att vi inte förstår deras regler. Det är annan poängsättning också med jury i studion, en internationell jury som rings upp i Storbritannien och så telefonröstning, säger Linda Dahl och fortsätter:

– De kallar det för maraton i Litauen, med uttagningar i åtta veckor så det är tio program totalt. Det är Litauens mest populära tv-program. Många i Sverige tycker mello är så himla stort och att alla har samma förutsättningar. Men vi har sett, för vi har länkat upp oss mot Litauen, stora skillnader.

– En artist kan dansa, sjunga och har bolag bakom sig, andra har scenkläder från syslöjden, inget smink eller någonting. De har inte stora galaarenor att ha tävlingen i, men som program är det däremot stort, berättar Linda som inte är lika nervös som då de tävlat i svenska melodifestivalen, som med ”Vindarna viskar mitt namn” som Roger Pontare framförde.

– Nej, det här känns så långt borta, säger hon och det stämmer ju om man ser till låttiteln.

– Det finns några favoriter, som Donny Montell som är Litauens svar på Måns Zelmerlöw och som förmodligen kommer att vinna allt. Så vi har inga förväntningar, men vi får publicitet och nya kontakter med andra låtskrivare, det handlar om det också och att vi kanske kan fortsätta jobba med killarna i E.G.O.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.