2016-02-01 15:26

2016-02-01 15:26

Temakvällar om sexuellt våld

TEATER: Länsteatern sätter in extraföreställningar på grund av publiktrycket

Temakvällar. Länsteatern sätter in två extraföreställningar av Befrielsefronten och lägger dessutom in tre temakvällar om sexuellt våld i anslutning till föreställningen.

– Det finns fortfarande enstaka platser kvar på de flesta föreställningarna men vi säljer såpass många biljetter per dag att vi bedömer att det behövs fler föreställningar så att alla som vill ska få möjlighet att se Befrielsefronten, säger Petra Weckström, vd på Länsteatern, i ett pressmeddelande.

De två extrainsatta föreställningarna av Befrielsefronten ges 18 och 19 februari och biljetterna till dessa föreställningar har redan börjat säljas.

Länsteatern har också lagt in tre temakvällar om sexuellt våld som ska hållas efter föreställningarna 4, 10 och 18 februari i caféet på Örebro Teater.

Torsdag 4 februari kommer Britten Uhlin från Kvinnohuset och Kristin Gager och Emma Källvik från Tjejjouren att presentera sina respektive verksamheter och därefter blir det diskussion och mingel.

Onsdag 10 februari är det Arne Holmberg från nätverket Män för jämställdhet Örebro samt Tomas Wetterberg, ordförande i riksorganisationen och sakkunnig i jämställdhetsfrågor, som ska berätta om nätverket och varför det en gång startade. Män för jämställdhet är en ideell och partipolitiskt obunden riksorganisation som verkar för kvinnofrid och mot mäns våld och övergrepp - inklusive mäns våld mot män. Denna kväll finns även representanter för Örebro Läns Mansmottagning - som även det är en ideell förening som finansieras genom bidrag från Socialstyrelsen och Region Örebro län - på plats och efter presentationen blir det diskussion och mingel.

Torsdag 18 februari ska Ida Östensson från föreningen FATTA - som enligt beskrivningen är ”en ideell medlemsförening för alla oavsett kön eller icke kön som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. FATTA bygger på över 150 anonyma personers berättelse om sex som inte skett på deras villkor” - hålla en kort föreläsning innan det blir möjlighet att ställa frågor och mingla.

– Temakvällarna är kostnadsfria och kräver ingen föranmälan. Man behöver heller inte gå på Befrielsefronten just den aktuella kvällen för att delta, förklarar Pontus Olofsson, pressansvarig på Länsteatern.

– Det finns fortfarande enstaka platser kvar på de flesta föreställningarna men vi säljer såpass många biljetter per dag att vi bedömer att det behövs fler föreställningar så att alla som vill ska få möjlighet att se Befrielsefronten, säger Petra Weckström, vd på Länsteatern, i ett pressmeddelande.

De två extrainsatta föreställningarna av Befrielsefronten ges 18 och 19 februari och biljetterna till dessa föreställningar har redan börjat säljas.

Länsteatern har också lagt in tre temakvällar om sexuellt våld som ska hållas efter föreställningarna 4, 10 och 18 februari i caféet på Örebro Teater.

Torsdag 4 februari kommer Britten Uhlin från Kvinnohuset och Kristin Gager och Emma Källvik från Tjejjouren att presentera sina respektive verksamheter och därefter blir det diskussion och mingel.

Onsdag 10 februari är det Arne Holmberg från nätverket Män för jämställdhet Örebro samt Tomas Wetterberg, ordförande i riksorganisationen och sakkunnig i jämställdhetsfrågor, som ska berätta om nätverket och varför det en gång startade. Män för jämställdhet är en ideell och partipolitiskt obunden riksorganisation som verkar för kvinnofrid och mot mäns våld och övergrepp - inklusive mäns våld mot män. Denna kväll finns även representanter för Örebro Läns Mansmottagning - som även det är en ideell förening som finansieras genom bidrag från Socialstyrelsen och Region Örebro län - på plats och efter presentationen blir det diskussion och mingel.

Torsdag 18 februari ska Ida Östensson från föreningen FATTA - som enligt beskrivningen är ”en ideell medlemsförening för alla oavsett kön eller icke kön som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. FATTA bygger på över 150 anonyma personers berättelse om sex som inte skett på deras villkor” - hålla en kort föreläsning innan det blir möjlighet att ställa frågor och mingla.

– Temakvällarna är kostnadsfria och kräver ingen föranmälan. Man behöver heller inte gå på Befrielsefronten just den aktuella kvällen för att delta, förklarar Pontus Olofsson, pressansvarig på Länsteatern.