2016-01-29 17:16

2016-01-29 17:33

"Nu är alla våra läckage lagade"

KARLSKOGA: Den stränga kylan har skapat problem i vattenledningarna

För en dryg vecka sedan upptäcktes en vattenläcka på huvudmatarledningen vid väg 205 mellan Timsbron och Harenrondellen.
– Men nu är allt lagat och groparna fyllda, säger VA-chefen på Karlskoga energi och miljö AB, Jenny Johrin.

Den sträcka kylan och tjälen har gjort att Karlskoga energi och miljös vattenledningar sprungit läck. Den stora läckan var vid väg 205 mellan Timsbron och Harenrondellen. Reparationsarbetet påbörjades förra veckan och avslutades i förrgår.

– Nu ska allt vara tätt. Det blir så här ibland när det blir riktigt kallt. Det blir sättningar i marken och det kan dra med sig läckage. Naturen råder vi inte över. Men vi har bara haft ett läckage på 50 år på den sträckan så det är inte ofta, säger Jenny Johrin.

Under 2015 hade företaget få läckage på ledningssystemet inom kommunen.

– Då var vädret bättre, inga riktigt kalla perioder och ett väldigt stabilt väderläge, speciellt var det torrare under oktober månad. I år där emot har det varit riktigt kallt och det har gjort att vi i år haft ett stort och fem mindre läckage.

Hon berättar att det blir sättningar i marken när tjälen kommer och går.

– Det är egentligen inget ovanligt och det har inget med att rören är gamla, de är i bra skick.

Trots omfattande insatser fick de först inte stopp på läckaget, även att personalen arbetat dygnet runt.

– Under natten mot den 27 januari lyckades man till slut med att laga de båda vattenläckorna. Nu är vattnet påsläppt igen och vi har normala flöden in till stan, rapporterar VA-chef Jenny Johrin.

Den sträcka kylan och tjälen har gjort att Karlskoga energi och miljös vattenledningar sprungit läck. Den stora läckan var vid väg 205 mellan Timsbron och Harenrondellen. Reparationsarbetet påbörjades förra veckan och avslutades i förrgår.

– Nu ska allt vara tätt. Det blir så här ibland när det blir riktigt kallt. Det blir sättningar i marken och det kan dra med sig läckage. Naturen råder vi inte över. Men vi har bara haft ett läckage på 50 år på den sträckan så det är inte ofta, säger Jenny Johrin.

Under 2015 hade företaget få läckage på ledningssystemet inom kommunen.

– Då var vädret bättre, inga riktigt kalla perioder och ett väldigt stabilt väderläge, speciellt var det torrare under oktober månad. I år där emot har det varit riktigt kallt och det har gjort att vi i år haft ett stort och fem mindre läckage.

Hon berättar att det blir sättningar i marken när tjälen kommer och går.

– Det är egentligen inget ovanligt och det har inget med att rören är gamla, de är i bra skick.

Trots omfattande insatser fick de först inte stopp på läckaget, även att personalen arbetat dygnet runt.

– Under natten mot den 27 januari lyckades man till slut med att laga de båda vattenläckorna. Nu är vattnet påsläppt igen och vi har normala flöden in till stan, rapporterar VA-chef Jenny Johrin.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.