2016-01-29 16:57

2016-01-29 16:57

Karlskogaföretag nominerat

NÄRINGSLIV: Cambrex kan få pris för sin stora export

Karlskogaföretaget Cambrex är nominerat till priset ”Årets exportföretag” i länet. Utmärkelsen delas ut av Örebrokompaniet i samband med Örebrogalan som går av stapeln 17 mars.

Under Örebrogalan delas tolv priser ut till människor, företag och organisationer som har lyckats bra inom näringsliv, kultur, idrott eller andra områden i samhället. Syftet med galan är att framhäva positiva förebilder som antingen betytt mycket för andra eller till exempel bidragit till kommunernas utveckling på ett positivt sätt.

94 procent export

Karlskogaföretaget Cambrex är nominerade med motiveringen ”Cambrex, som har anor från Alfred Nobel, har utvecklats mycket positivt de senaste åren och slagit försäljningsrekord, mycket tack vare en utökad produktportfölj med flera större projekt. Produktionen består framför allt av aktiva läkemedelssubstanser och intermediat. Kunderna är innovativa läkemedelsföretag. Exporten uppgår till 94 procent, varav Europa är den största marknaden. Den goda utvecklingen har också medfört en ökad personalstyrka.”

Juryn består av personer från kultur- och medborgarnämnden.

Under Örebrogalan delas tolv priser ut till människor, företag och organisationer som har lyckats bra inom näringsliv, kultur, idrott eller andra områden i samhället. Syftet med galan är att framhäva positiva förebilder som antingen betytt mycket för andra eller till exempel bidragit till kommunernas utveckling på ett positivt sätt.

94 procent export

Karlskogaföretaget Cambrex är nominerade med motiveringen ”Cambrex, som har anor från Alfred Nobel, har utvecklats mycket positivt de senaste åren och slagit försäljningsrekord, mycket tack vare en utökad produktportfölj med flera större projekt. Produktionen består framför allt av aktiva läkemedelssubstanser och intermediat. Kunderna är innovativa läkemedelsföretag. Exporten uppgår till 94 procent, varav Europa är den största marknaden. Den goda utvecklingen har också medfört en ökad personalstyrka.”

Juryn består av personer från kultur- och medborgarnämnden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.