2016-01-28 06:00

2016-01-28 06:00

Får böta 10 000 kronor

KARLSKOGA: Hade hembränt och knark hemma

En man i 50-årsåldern ertappades med att bränna sprit hemma. Dessutom har han kört bil trots att han varit drogpåverkad.

Det var i mars förra året som mannen kontrollerades av polisen. Det visade sig att han var påverkad av amfetamin och en husrannsakan gjordes i hans bostad. Där hittades en hembränningsapparat, diverse tillbehör för alkoholtillverkning, aktivt kol och 27 liter sprit samt 0,75 gram amfetamin. Dessutom fanns där en cykel som visade sig ha stulits vid ett garageinbrott i Laxå i februari. I bostaden hittades även en stark laserpekare.

I april stoppades mannen när han körde bil i Gottebol trots att han vid tillfället var drogpåverkad.

Örebro tingrätt har nu fällt mannen, med stöd av hans erkännande, för rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott, brott mot alkohollagen, olovlig befattning med sprit samt brott mot strålskyddslagen.

När det gäller den stulna cykeln så åtalades mannen för häleri. Han hävdade dock att han köpt cykeln via en annons och att han inte misstänkte att den kunde vara stulen. Rätten ansåg att detta inte motbevisats varför mannen friades på den punkten.

Påföljden fastställdes till 200 dagsböter på 50 kronor vardera, totalt 10 000 kronor.

Det var i mars förra året som mannen kontrollerades av polisen. Det visade sig att han var påverkad av amfetamin och en husrannsakan gjordes i hans bostad. Där hittades en hembränningsapparat, diverse tillbehör för alkoholtillverkning, aktivt kol och 27 liter sprit samt 0,75 gram amfetamin. Dessutom fanns där en cykel som visade sig ha stulits vid ett garageinbrott i Laxå i februari. I bostaden hittades även en stark laserpekare.

I april stoppades mannen när han körde bil i Gottebol trots att han vid tillfället var drogpåverkad.

Örebro tingrätt har nu fällt mannen, med stöd av hans erkännande, för rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott, brott mot alkohollagen, olovlig befattning med sprit samt brott mot strålskyddslagen.

När det gäller den stulna cykeln så åtalades mannen för häleri. Han hävdade dock att han köpt cykeln via en annons och att han inte misstänkte att den kunde vara stulen. Rätten ansåg att detta inte motbevisats varför mannen friades på den punkten.

Påföljden fastställdes till 200 dagsböter på 50 kronor vardera, totalt 10 000 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.