2016-01-21 16:12

2016-01-21 16:12

Återremiss igen för p-platser

DEGERFORS: C-motion med många turer

Frågan om parkeringsplatser vid Letälvsgården återremitteras nu ännu en gång.

Ursprungligen var det Centerpartiet som motionerade om fler parkeringsplatser vid Letälvsgården. Fråga har tidigare har återremitterats och nu igen, efter att ha varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Enligt kommunstyrelseordförande Roland Halvarsson (V) vill man använda fyrstegsprincipen, som innebär att man först ser om man kan tänka om, sen hur man kan klara det med befintliga anläggningar, vidare till att bygga om eller bygga nytt.

Halvarsson nämner fyra parkeringsplatser i närheten: En direkt vid Letälvsgården, en vid Västergården, en vid kyrkan och en vid kyrkogårdsförvaltningens kontor.

– Det är såhär på mindre orter att man ska stå parkerad så nära som möjligt. På större ställen är det enormt svårt att få parkering nära och får man det kostar det 60 spänn i timmen. I Degerfors har vi inga p-avgifter, men då kanske vi kan vara beredda att ta några steg extra för att slippa det här med att det proppar igen vid arrangemang på Musikskolan, säger Halvarsson, då det är ett av skälen till motionen.

Nu ska det undersökas om befintliga p-platser kan nyttjas mer och om man ska införa parkeringsförbud på ena sidan av vägen som går från Musikskolan in mot Letälvsgården, så där inte blir igenproppat.

– Lite på samma sätt som vi i propåer försökt få dirigera om tung trafik som inte ska in till Degerfors med skyltar vid gränsbacken, så att de kan åka direkt ut mot E18 eller Storfors, om de ska åt det hållet. En enkel åtgärd för att slippa tunga långtradare genom centrum.

Ursprungligen var det Centerpartiet som motionerade om fler parkeringsplatser vid Letälvsgården. Fråga har tidigare har återremitterats och nu igen, efter att ha varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Enligt kommunstyrelseordförande Roland Halvarsson (V) vill man använda fyrstegsprincipen, som innebär att man först ser om man kan tänka om, sen hur man kan klara det med befintliga anläggningar, vidare till att bygga om eller bygga nytt.

Halvarsson nämner fyra parkeringsplatser i närheten: En direkt vid Letälvsgården, en vid Västergården, en vid kyrkan och en vid kyrkogårdsförvaltningens kontor.

– Det är såhär på mindre orter att man ska stå parkerad så nära som möjligt. På större ställen är det enormt svårt att få parkering nära och får man det kostar det 60 spänn i timmen. I Degerfors har vi inga p-avgifter, men då kanske vi kan vara beredda att ta några steg extra för att slippa det här med att det proppar igen vid arrangemang på Musikskolan, säger Halvarsson, då det är ett av skälen till motionen.

Nu ska det undersökas om befintliga p-platser kan nyttjas mer och om man ska införa parkeringsförbud på ena sidan av vägen som går från Musikskolan in mot Letälvsgården, så där inte blir igenproppat.

– Lite på samma sätt som vi i propåer försökt få dirigera om tung trafik som inte ska in till Degerfors med skyltar vid gränsbacken, så att de kan åka direkt ut mot E18 eller Storfors, om de ska åt det hållet. En enkel åtgärd för att slippa tunga långtradare genom centrum.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.