2016-01-18 06:00

2016-01-18 06:00

Finns planer på mer

DEGERFORS: Positivt för Degerforsbyggen som bygger nytt för första gången på 40 år

Tre nybyggda lägenheter hos Degerforsbyggen var ett test för att se om de kunde hyras ut. Alla blev det utan ansträngning och nu har fastighetsbolaget endast några tomma lägenheter i Svartå.
– Vi har börjat diskutera om vi ska satsa på fler rena nybyggen bland annat 3:or i markplan, säger Degerforsbyggens ordförande Gert-Owe Thörnros.

Det var cirka 40 år sedan Degerforsbyggen byggde nya lägenheter i Degerfors. Nu har de som ett test skapat tre nya lägenheter på Medborgargatan. En 4:a, en 3:a och en 2:a som blev uthyrda direkt det stod klart att byggandet blev känt.

Snart inflyttning

– Alla fönster är bytta och det är parkettgolv överallt utom i badrummen, säger Degerforsbyggens vd Kjell Hultgren. Och alla lägenheter är tingade och det ska vara klart för inflyttning den 1 februari.

Nöjd med utvecklingen

Degerforsbyggens ordförande Gert-Owe Thörnros är nöjd med den utveckling som nu finns i bolaget.

– I dag har vi endast några få lediga lägenheter i Svartå och att vi skulle få börja och bygga nytt det trodde jag aldrig när jag tillträdde som ordförande 2010, säger Gert-Owe Thörnros. Nu har vi blivit fler invånare och många av dem är ensamkommande och när blir äldre flyttar de ut i egna lägenheter.

Funderar på fler

Gert-Owe Thörnros är inte främmande för att det kommer att behövas flera lägenheter. Han ser att det finns två kategorier som kan behöva lägenheter och Degerforsbyggens styrelse funderar redan på fler nybyggnationer.

Två kategorier

– Det är främst två kategorier människor som kan komma att behöva lägenheter, säger Thörnros och fortsätter:

– Det är de som säljer sina hus och vill hyra en lägenhet i stället. Sedan är det ungdomar som vill flytta hemifrån och då kanske vill ha en enklare lägenhet och där en lägre hyra är viktigare än standarden. Vi funderar på att bygga 3:or i markplan och vi tittar på platser där det går fort och då handlar det om rena nybyggen. Än så länge är det här bara en fundering som vi diskuterar i styrelsen. Testet med de här tre lägenheterna slog väl ut och det var det vi ville veta när vi tog beslutet att bygga.

Uteplats

Till de nya lägenheterna på Medborgargatan hör en uteplats och de är anslutna till stadsnätet med möjlighet att teckna bredband, tv och telefoni i öppet nät. I hyran ingår ett basutbud av tv-kanaler med uttag i varje rum.

Det var cirka 40 år sedan Degerforsbyggen byggde nya lägenheter i Degerfors. Nu har de som ett test skapat tre nya lägenheter på Medborgargatan. En 4:a, en 3:a och en 2:a som blev uthyrda direkt det stod klart att byggandet blev känt.

Snart inflyttning

– Alla fönster är bytta och det är parkettgolv överallt utom i badrummen, säger Degerforsbyggens vd Kjell Hultgren. Och alla lägenheter är tingade och det ska vara klart för inflyttning den 1 februari.

Nöjd med utvecklingen

Degerforsbyggens ordförande Gert-Owe Thörnros är nöjd med den utveckling som nu finns i bolaget.

– I dag har vi endast några få lediga lägenheter i Svartå och att vi skulle få börja och bygga nytt det trodde jag aldrig när jag tillträdde som ordförande 2010, säger Gert-Owe Thörnros. Nu har vi blivit fler invånare och många av dem är ensamkommande och när blir äldre flyttar de ut i egna lägenheter.

Funderar på fler

Gert-Owe Thörnros är inte främmande för att det kommer att behövas flera lägenheter. Han ser att det finns två kategorier som kan behöva lägenheter och Degerforsbyggens styrelse funderar redan på fler nybyggnationer.

Två kategorier

– Det är främst två kategorier människor som kan komma att behöva lägenheter, säger Thörnros och fortsätter:

– Det är de som säljer sina hus och vill hyra en lägenhet i stället. Sedan är det ungdomar som vill flytta hemifrån och då kanske vill ha en enklare lägenhet och där en lägre hyra är viktigare än standarden. Vi funderar på att bygga 3:or i markplan och vi tittar på platser där det går fort och då handlar det om rena nybyggen. Än så länge är det här bara en fundering som vi diskuterar i styrelsen. Testet med de här tre lägenheterna slog väl ut och det var det vi ville veta när vi tog beslutet att bygga.

Uteplats

Till de nya lägenheterna på Medborgargatan hör en uteplats och de är anslutna till stadsnätet med möjlighet att teckna bredband, tv och telefoni i öppet nät. I hyran ingår ett basutbud av tv-kanaler med uttag i varje rum.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.