2016-01-15 13:57

2016-01-15 13:57

Anmälan är kvar

KARLSKOGA: Skolan har svarat om rökning

Skolan har svarat eleverna angående rökning på skolområdet och hotet att med kvarsittningen. Skolan ändrar sig inte och nu låter eleverna Skolinspektionen avgöra ärendet med rökning på skolområdet och kvarsittning som straff.

Linnea Hylén, elev på Möckelngymnasiet, var med och anmälde Möckelngymnasiet till Skolinspektionen. Skolinspektionen i sin tur skickade anmälan till skolan så att de hade möjlighet att svara eleverna. Nu har svaret kommit tillbaka till eleverna.

– Nu har vi fått svaret från gymnasiechefen, Jan Strid. Han anser att skolan gör rätt när de hotar med kvarsittning. De anser att de har skollagen bakom sig vilket vi inte tro att de har.

Nu kommer Linnea Hylén och hennes kompisar att skicka upp anmälan till Skolinspektionen igen.

– Vi får se vad de kommer fram till. Det ska bli intressant för Skolinspektionen har redan sagt att de tyckte skolans brev var juridisk tveksamt, säger Linnéa Hylén.

Linnea Hylén, elev på Möckelngymnasiet, var med och anmälde Möckelngymnasiet till Skolinspektionen. Skolinspektionen i sin tur skickade anmälan till skolan så att de hade möjlighet att svara eleverna. Nu har svaret kommit tillbaka till eleverna.

– Nu har vi fått svaret från gymnasiechefen, Jan Strid. Han anser att skolan gör rätt när de hotar med kvarsittning. De anser att de har skollagen bakom sig vilket vi inte tro att de har.

Nu kommer Linnea Hylén och hennes kompisar att skicka upp anmälan till Skolinspektionen igen.

– Vi får se vad de kommer fram till. Det ska bli intressant för Skolinspektionen har redan sagt att de tyckte skolans brev var juridisk tveksamt, säger Linnéa Hylén.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.