2016-01-15 06:00

2016-01-29 11:45

Allson nyanställer tio personer

DEGERFORS: Allson utökar med fryshus på 3 300 kvadratmeter

AB Allson Kyl & Fryslager satsar nu på ytterligare en utbyggnad av verksamheten i Åtorp. 3 300 kvadratmeter ska byggas och satsningen innebär att det blir tio nya arbetstillfällen.

AB Allson Kyl & Fryslager har nu ansökt om bygglov för 3 300 kvadratmeter fryshus. En riktig storsatsning och en investering på 10-15 miljoner kronor. Lenny Karlsson är vd för Allson i Åtorp.

Tio nya jobb

– Jag har ritat och vill ha det nya bygget 22 meter brett, men då hamnar vi lite över tomtgränsen, säger Lenny Karlsson. Nu har vi kommit överens med markägaren om att köpa en del och det är klart nu. Satsningen vi gör är bra för hela samhället och sedan blir det tio nya jobb.

Ändrar måtten

– Vi hade en plan B färdig i fall vi inte skulle få köpa loss lite mark, men nu fick vi det och det känns bra, säger Lenny Karlsson. Plan B var att minska bredden från 22 meter till 15 meter. Nu blir det 22 meter brett och totalt 3 300 kvadratmeter. När bygget är klart kommer det 17 långtradare varje dag till fryshuset och vi har alla stora drakar på marknaden som Orkla, Lithells och Pandalus. Alla kräftor som äts i Sverige har passerat Allsons.

Storsatsning

Allson tar också emot och förvarar 350 ton Tropicanajuice varje vecka.

10-15 miljoner kronor kommer det planerade bygget att kosta och byggstarten är planerad till april.

– Allt vi har här är byggt på en mosse och vi måste forsla bort mängder, förklarar Lenny Karlsson. Det ska sedan fyllas upp med sand och grus innan vi kan börja bygga. Det jobbet kommer att ta cirka sex veckor och i april kommer bygget i gång och i mitten av juli ska det vara klart.

Uppdrag

Bygg- och miljönämnden i Degerfors behandlade bygglovsansökan som AB Allson Kyl & Fryslager lämnat in vid sammanträdet den 26 januari. Nämnden gav då uppdraget till byggnadsinspektören Christer Persson att bevilja bygglov när Allson kom in med en överenskommelse med en markägare om att de fått köpa loss en del av marken.

Beslutar

– Vid nämndsammanträdet den 26 januari fick jag uppdraget att bevilja bygglov så fort företaget hade gjort en överenskommelse om markköp, säger Christer Persson. Jag vet att parterna skulle ha ett möte under torsdagen, så nu väntar jag bara på att få ett besked och att de snabbt kan komma i gång med bygget.

AB Allson Kyl & Fryslager har nu ansökt om bygglov för 3 300 kvadratmeter fryshus. En riktig storsatsning och en investering på 10-15 miljoner kronor. Lenny Karlsson är vd för Allson i Åtorp.

Tio nya jobb

– Jag har ritat och vill ha det nya bygget 22 meter brett, men då hamnar vi lite över tomtgränsen, säger Lenny Karlsson. Nu har vi kommit överens med markägaren om att köpa en del och det är klart nu. Satsningen vi gör är bra för hela samhället och sedan blir det tio nya jobb.

Ändrar måtten

– Vi hade en plan B färdig i fall vi inte skulle få köpa loss lite mark, men nu fick vi det och det känns bra, säger Lenny Karlsson. Plan B var att minska bredden från 22 meter till 15 meter. Nu blir det 22 meter brett och totalt 3 300 kvadratmeter. När bygget är klart kommer det 17 långtradare varje dag till fryshuset och vi har alla stora drakar på marknaden som Orkla, Lithells och Pandalus. Alla kräftor som äts i Sverige har passerat Allsons.

Storsatsning

Allson tar också emot och förvarar 350 ton Tropicanajuice varje vecka.

10-15 miljoner kronor kommer det planerade bygget att kosta och byggstarten är planerad till april.

– Allt vi har här är byggt på en mosse och vi måste forsla bort mängder, förklarar Lenny Karlsson. Det ska sedan fyllas upp med sand och grus innan vi kan börja bygga. Det jobbet kommer att ta cirka sex veckor och i april kommer bygget i gång och i mitten av juli ska det vara klart.

Uppdrag

Bygg- och miljönämnden i Degerfors behandlade bygglovsansökan som AB Allson Kyl & Fryslager lämnat in vid sammanträdet den 26 januari. Nämnden gav då uppdraget till byggnadsinspektören Christer Persson att bevilja bygglov när Allson kom in med en överenskommelse med en markägare om att de fått köpa loss en del av marken.

Beslutar

– Vid nämndsammanträdet den 26 januari fick jag uppdraget att bevilja bygglov så fort företaget hade gjort en överenskommelse om markköp, säger Christer Persson. Jag vet att parterna skulle ha ett möte under torsdagen, så nu väntar jag bara på att få ett besked och att de snabbt kan komma i gång med bygget.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.