2016-01-13 10:51

2016-01-13 10:51

Far och son får utmärkelse

MULLHYTTAN

2015 års Wenströmplakett ges till Holger och Dennis Örtenmalm, far och son för deras arbete med ramsågen i Mullhyttan. Priset delas ut årligen till någon i länet som främjat gammal eller ny teknik och industriell utveckling.

Länsmuseet motiverar årets val såhär: För arbetet med att renovera, driftsätta och nyttja ramsågen i Mullhyttan för uppsågning av stockar till plank av olika dimensioner och iordningställande av byggnaden som sågen finns i samt inköp och upprustning av ett äldre begagnat dieselkraftverk för att säkerställa driften till rimlig kostnad.

Ramsågen och byggnaden hade stått oanvänd och utan tillsyn i 35 år då renoveringen påbörjades 2010.

Länsmuseet motiverar årets val såhär: För arbetet med att renovera, driftsätta och nyttja ramsågen i Mullhyttan för uppsågning av stockar till plank av olika dimensioner och iordningställande av byggnaden som sågen finns i samt inköp och upprustning av ett äldre begagnat dieselkraftverk för att säkerställa driften till rimlig kostnad.

Ramsågen och byggnaden hade stått oanvänd och utan tillsyn i 35 år då renoveringen påbörjades 2010.