2016-01-11 16:26

2016-01-11 16:26

Ny trädgårdsmästare

DEGERFORS: Nordin tar över efter Gustavsson

Degerfors kommuns nye trädgårdsmästare gjorde i går sin första arbetsdag i kommunen. Men redan 1995 gjorde han här sin praktik under trädgårdsutbildningen han då gick på Kvinnersta.

38-årige Tobias Nordin är från Linnebäck i Karlskoga, men bor ibland även i Åtorp då han och hustrun har hus på båda ställena. Så för Nordin, som tar över som trädgårdsmästare då Christer Gustavsson går i pension 1 mars, är inte kommunen främmande.

Här gjorde han också praktiken och blev då betygsatt av Gustavsson, bland annat i trädbeskäring. Då var Roger Warnquist trädgårdsmästare, efter vilken Gustavsson tog över. Gustavsson, som går bredvid Nordin fram till mars, oroar sig inte det minsta för att lämna över rodret till honom.

– Nej, vi har känt till varann sen 1995 och stött ihop ibland. Det var jag som föreslog honom. Dessutom är det otroligt bra medarbetare han får, säger Gustavsson.

Nordin började sin bana på Bergslagscenter där han jobbade fyra år. Senaste året har han jobbat på Tyras, dessförinnan som trädgårdsmästare på Loka brunn i tolv år.

– Det är en privat parkanläggning, Spendrups stod för fiolerna, det blir ett annat att jobba i kommunal regi men det ska bli trevligt att tjäna invånarna i Degerfors och fortsätta att hålla det snyggt och fint här i samma anda som Christer, fast också med lite personlig touch på det, säger Nordin som säger sig ha en förkärlek för barrväxter.

Mer anslag

Han fick sin första arbetsdag veta att det i budgeten anslagits 300 000 kronor extra till utsmyckning i Degerfors och Christer har en del idéer som de tillsammans ska titta på.

– Mer pengar till utemiljön är positivt, det är just att se resultat och göra trevligt för alla invånare i kommunen som gör att jag vill ha yrket. Även Christer säger att det är skattebetalarna som är våra arbetsgivare, det är för dem vi gör fint.

I januari månad, då snön vräker ned, är det ännu bara på planeringsstadiet det där med trädgård och växter. Nu gäller snöröjning, röjningsarbete i kommunens skogsområden och även planering inför våren kring vilka parkbänkar och lekplatser som behöver rustas och ses över.

Gustavsson då, vad ska han göra?

– Jag har tusen projekt hemma att ta tag i, bland annat ska jag skapa en damm i trädgården som jag gjort till många andra, men inte till mig själv. Så behöver jag inte längre bry mig om vilken dag det är, behöver inte vänta till helgen med att åka iväg om man vill, säger han och tillägger:

– Så har jag hund och jag kan åka och fiska när jag vill. Det blir inte långtråkigt.

38-årige Tobias Nordin är från Linnebäck i Karlskoga, men bor ibland även i Åtorp då han och hustrun har hus på båda ställena. Så för Nordin, som tar över som trädgårdsmästare då Christer Gustavsson går i pension 1 mars, är inte kommunen främmande.

Här gjorde han också praktiken och blev då betygsatt av Gustavsson, bland annat i trädbeskäring. Då var Roger Warnquist trädgårdsmästare, efter vilken Gustavsson tog över. Gustavsson, som går bredvid Nordin fram till mars, oroar sig inte det minsta för att lämna över rodret till honom.

– Nej, vi har känt till varann sen 1995 och stött ihop ibland. Det var jag som föreslog honom. Dessutom är det otroligt bra medarbetare han får, säger Gustavsson.

Nordin började sin bana på Bergslagscenter där han jobbade fyra år. Senaste året har han jobbat på Tyras, dessförinnan som trädgårdsmästare på Loka brunn i tolv år.

– Det är en privat parkanläggning, Spendrups stod för fiolerna, det blir ett annat att jobba i kommunal regi men det ska bli trevligt att tjäna invånarna i Degerfors och fortsätta att hålla det snyggt och fint här i samma anda som Christer, fast också med lite personlig touch på det, säger Nordin som säger sig ha en förkärlek för barrväxter.

Mer anslag

Han fick sin första arbetsdag veta att det i budgeten anslagits 300 000 kronor extra till utsmyckning i Degerfors och Christer har en del idéer som de tillsammans ska titta på.

– Mer pengar till utemiljön är positivt, det är just att se resultat och göra trevligt för alla invånare i kommunen som gör att jag vill ha yrket. Även Christer säger att det är skattebetalarna som är våra arbetsgivare, det är för dem vi gör fint.

I januari månad, då snön vräker ned, är det ännu bara på planeringsstadiet det där med trädgård och växter. Nu gäller snöröjning, röjningsarbete i kommunens skogsområden och även planering inför våren kring vilka parkbänkar och lekplatser som behöver rustas och ses över.

Gustavsson då, vad ska han göra?

– Jag har tusen projekt hemma att ta tag i, bland annat ska jag skapa en damm i trädgården som jag gjort till många andra, men inte till mig själv. Så behöver jag inte längre bry mig om vilken dag det är, behöver inte vänta till helgen med att åka iväg om man vill, säger han och tillägger:

– Så har jag hund och jag kan åka och fiska när jag vill. Det blir inte långtråkigt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.