2016-01-05 16:39

2016-01-05 16:39

Hoppar av SD

KARLSKOGA: Har lämnat partiet

Fem förtroendevalda för Sverigedemokraterna i Karlskoga har lämnat partiet. En av avhopparna är även SD:s oppositionsråd i Region Örebro län.

I mitten av december valde flera förtroendevalda Sverigedemokrater i Karlskoga att lämna styrelsen för partiets lokala kommunförening i Karlskoga-Degerfors. Nu har de helt lämnat partiet meddelar kommunföreningen.

Bland dem som lämnat Sverigedemokraterna finns partiföreträdaren i Karlskoga, Mikael Hedström, som också delar tjänsten som oppositionsråd i Region Örebro län. Hedström bekräftar att han lämnat partiet men vill vänta med att kommentera avhoppet.

Bland avhopparna finns partiets fyra ordinarie ledamöter och en ersättare i kommunfullmäktige, enligt kommunföreningen tänker de behålla sina platser som så kallade vildar.

– Det här är väldigt olyckligt. Vi får väldigt lite representation i kommunen, säger Patrik Nyström (SD) från kommunföreningen.

I mitten av december valde flera förtroendevalda Sverigedemokrater i Karlskoga att lämna styrelsen för partiets lokala kommunförening i Karlskoga-Degerfors. Nu har de helt lämnat partiet meddelar kommunföreningen.

Bland dem som lämnat Sverigedemokraterna finns partiföreträdaren i Karlskoga, Mikael Hedström, som också delar tjänsten som oppositionsråd i Region Örebro län. Hedström bekräftar att han lämnat partiet men vill vänta med att kommentera avhoppet.

Bland avhopparna finns partiets fyra ordinarie ledamöter och en ersättare i kommunfullmäktige, enligt kommunföreningen tänker de behålla sina platser som så kallade vildar.

– Det här är väldigt olyckligt. Vi får väldigt lite representation i kommunen, säger Patrik Nyström (SD) från kommunföreningen.