2015-12-31 16:43

2016-01-01 17:57

SD:s lokaler vandaliserade

KARLSKOGA

Sverigedemokraternas partilokal på Värmlandsvägen utsattes natten till torsdagen för vandalism.

Någon har kastat två betongklumpar genom fönsterrutan vilket innebär att de två hålen sedan dess tejpats över.

– Vi har polisanmält det hela och även anmält det till distriktet och vår säkerhetsavdelning. Vi får se om det leder till några extra säkerhetsåtgärder. Vi borde nog i alla fall se över vilket glas vi sätter in istället, sa Patrik Nyström, säkerhetsansvarig för Sverigedemokraterna i Karlskoga, till SVT Örebro.

Partiföreträdaren berättar att SD flyttade in i lokalen i somras och att gärningsmännen troligtvis inte varit inne i lokalen utan nöjde sig med skadegörelsen.

SD:s nya partilokal ligger i samma byggnad som Husmusen låg, en annan rörelse som också drabbades av fönsterkrossning.

Någon har kastat två betongklumpar genom fönsterrutan vilket innebär att de två hålen sedan dess tejpats över.

– Vi har polisanmält det hela och även anmält det till distriktet och vår säkerhetsavdelning. Vi får se om det leder till några extra säkerhetsåtgärder. Vi borde nog i alla fall se över vilket glas vi sätter in istället, sa Patrik Nyström, säkerhetsansvarig för Sverigedemokraterna i Karlskoga, till SVT Örebro.

Partiföreträdaren berättar att SD flyttade in i lokalen i somras och att gärningsmännen troligtvis inte varit inne i lokalen utan nöjde sig med skadegörelsen.

SD:s nya partilokal ligger i samma byggnad som Husmusen låg, en annan rörelse som också drabbades av fönsterkrossning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.