2015-12-31 06:00

2015-12-31 06:00

Mer än hälften av biljetterna redan sålda

REVY: Ser fram mot tisdagens premiär på Jubileumsrevyn 20 år

Karlskogarevyn Gôrskôj erbjuder två syntolkade föreställningar av Jubileumsrevyn 20 år. Gôrskôj har dessutom beslutat skänka en krona från varje såld biljett till Diabetesfonden och det kan ge en hygglig slant eftersom försäljningen gått bra.

– Vi har redan sålt nästan 1700 biljetter i förköp, säger Anette Jakobsson, producent, väl medveten om att det denna dag återstår en vecka till premiären.

Musikpalatset har plats för 240 personer och med tolv offentliga föreställningar inbokade innebär det att mer än hälften av alla biljetter är sålda.

I veckan har det repeterats så gott som varje kväll och repetitionerna fortsätter lördag och söndag. Måndag väntar generalrepetition och som vanligt bjuder Gôrskôj in Lions och Kiwanis till genrepet. Tisdag 5 januari är det dags för premiär på Jubileumsrevyn 20 år.

– Det blir 19 gamla nummer, ett per år, säger Anette Jakobsson och påpekar att flertalet nummer fräschats upp så att de fortfarande är aktuella.

– Det är nog bara ett par, kanske tre, nummer som görs helt i originalutförande, tillägger hon.

Gôrskôj hade tänkt fylla på med en hel del nytt material men upptäckte att det inte fanns särskilt mycket tid och plats över.

– Vi har stoppat in korta sketcher som kitt mellan nummer där vi inte hinner byta kläder, säger Anette Jakobsson och avslöjar att Rävåsskolan och bron över Timsälven till Alfred Nobels Björkborn är ett par lokala ämnen som stöts och blöts. En annan händelse som inte kan förbigås är Volkswagenskandalen.

Två syntolkade

Teater Nolby har anlitat Anita Karlsson som syntolk några somrar men det blir första gången som Gôrskôj erbjuder syntolkad revy.

– Lördag 16 januari och lördag 23 januari och i båda fallen är det eftermiddagsföreställningar, klargör Anette Jakobsson och berättar att det var i somras, när hon spelade teater med Tina Ruth, som hon kom i kontakt med Anita Karlson.

– Tina hade bjudit in några kompisar från Dalarna och de tyckte att Anita Karlsson var väldigt bra eftersom hon inte syntolkade sönder föreställningarna. Så jag tog upp det här i Gôrskôjs styrelse och föreslog att även vi skulle ha syntolkade föreställningar.

Hemsk sjukdom

Det beslutades också att en krona per såld biljett ska gå till Diabetesfonden.

– En tjej i ensemblen har diabetes typ 1 och jag jobbar som diabetessjuksköterska så vi pratade om att göra något. Det blev en krona per såld biljett, men det kan också bli mer, säger Anette Jakobsson.

– Diabetes är en hemsk sjukdom som man inte blir av med. Diabetes typ 1 drabbar ofta unga människor och även om man kan se frisk ut på utsidan är det väldigt mycket att tänka på för den som har sjukdomen, konstaterar hon.

Ingen Linus

Thomas Sönnerstam kommer förbi. Han har varit med i många revyer men det hjälper inte när han får frågan om det blir en bra revy.

– Folk jag möter på stan frågar om det blir bra men jag vet inte förrän efteråt om det är bra, säger Thomas Sönnerstam och berättar att han även får frågor om Linus på linjen ska göra come back.

– Alla frågar om Linus på linjen. Jag kan berätta att jag var spänd varje gång jag skulle in och göra Linus, trots att det var spontant rakt igenom, tillägger han och avslöjar att det åtminstone finns ett nummer i jubileumsrevyn som passar honom.

Trivs bra

Petra Holm gör sin första revy med Gôrskôj och hon trivs väldigt bra.

– Det känns bättre och bättre när allt börjar falla på plats så det ska bli jättekul att ha premiär och få visa upp vad vi gjort, säger Petra Holm och konstaterar att alla medverkande är jätteduktiga.

Britt Larsson, som kan göra anspråk på att tillhöra veteranerna, håller med debutant Holm.

– Det blir jättebra. Vi är nöjda och det känns kul att återuppliva gamla nummer, säger Britt Larsson.

– Vi har redan sålt nästan 1700 biljetter i förköp, säger Anette Jakobsson, producent, väl medveten om att det denna dag återstår en vecka till premiären.

Musikpalatset har plats för 240 personer och med tolv offentliga föreställningar inbokade innebär det att mer än hälften av alla biljetter är sålda.

I veckan har det repeterats så gott som varje kväll och repetitionerna fortsätter lördag och söndag. Måndag väntar generalrepetition och som vanligt bjuder Gôrskôj in Lions och Kiwanis till genrepet. Tisdag 5 januari är det dags för premiär på Jubileumsrevyn 20 år.

– Det blir 19 gamla nummer, ett per år, säger Anette Jakobsson och påpekar att flertalet nummer fräschats upp så att de fortfarande är aktuella.

– Det är nog bara ett par, kanske tre, nummer som görs helt i originalutförande, tillägger hon.

Gôrskôj hade tänkt fylla på med en hel del nytt material men upptäckte att det inte fanns särskilt mycket tid och plats över.

– Vi har stoppat in korta sketcher som kitt mellan nummer där vi inte hinner byta kläder, säger Anette Jakobsson och avslöjar att Rävåsskolan och bron över Timsälven till Alfred Nobels Björkborn är ett par lokala ämnen som stöts och blöts. En annan händelse som inte kan förbigås är Volkswagenskandalen.

Två syntolkade

Teater Nolby har anlitat Anita Karlsson som syntolk några somrar men det blir första gången som Gôrskôj erbjuder syntolkad revy.

– Lördag 16 januari och lördag 23 januari och i båda fallen är det eftermiddagsföreställningar, klargör Anette Jakobsson och berättar att det var i somras, när hon spelade teater med Tina Ruth, som hon kom i kontakt med Anita Karlson.

– Tina hade bjudit in några kompisar från Dalarna och de tyckte att Anita Karlsson var väldigt bra eftersom hon inte syntolkade sönder föreställningarna. Så jag tog upp det här i Gôrskôjs styrelse och föreslog att även vi skulle ha syntolkade föreställningar.

Hemsk sjukdom

Det beslutades också att en krona per såld biljett ska gå till Diabetesfonden.

– En tjej i ensemblen har diabetes typ 1 och jag jobbar som diabetessjuksköterska så vi pratade om att göra något. Det blev en krona per såld biljett, men det kan också bli mer, säger Anette Jakobsson.

– Diabetes är en hemsk sjukdom som man inte blir av med. Diabetes typ 1 drabbar ofta unga människor och även om man kan se frisk ut på utsidan är det väldigt mycket att tänka på för den som har sjukdomen, konstaterar hon.

Ingen Linus

Thomas Sönnerstam kommer förbi. Han har varit med i många revyer men det hjälper inte när han får frågan om det blir en bra revy.

– Folk jag möter på stan frågar om det blir bra men jag vet inte förrän efteråt om det är bra, säger Thomas Sönnerstam och berättar att han även får frågor om Linus på linjen ska göra come back.

– Alla frågar om Linus på linjen. Jag kan berätta att jag var spänd varje gång jag skulle in och göra Linus, trots att det var spontant rakt igenom, tillägger han och avslöjar att det åtminstone finns ett nummer i jubileumsrevyn som passar honom.

Trivs bra

Petra Holm gör sin första revy med Gôrskôj och hon trivs väldigt bra.

– Det känns bättre och bättre när allt börjar falla på plats så det ska bli jättekul att ha premiär och få visa upp vad vi gjort, säger Petra Holm och konstaterar att alla medverkande är jätteduktiga.

Britt Larsson, som kan göra anspråk på att tillhöra veteranerna, håller med debutant Holm.

– Det blir jättebra. Vi är nöjda och det känns kul att återuppliva gamla nummer, säger Britt Larsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.