2015-12-31 06:00

2015-12-31 06:00

Grävde ner slaktresterna

KARLSKOGA: Kvinna får böta

I stället för att transportera bort avfallet så grävde kvinnan ner slaktresterna på gården.

En kvinna i 30-årsåldern har genom ett strafföreläggande ålagts att betala dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor för brott mot lagen om foder och animaliska biprodukter.

Kvinnan ska nämligen ha grävt ner slaktrester efter sex får, fyra i september förra året och två i augusti i år, på sin gård norr om Karlskoga och därmed brutit mot de föreskrifter som gäller för nedgrävning av djurrester. Resterna skulle egentligen ha transporterats till en godkänd destruktionsanläggning.

En kvinna i 30-årsåldern har genom ett strafföreläggande ålagts att betala dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor för brott mot lagen om foder och animaliska biprodukter.

Kvinnan ska nämligen ha grävt ner slaktrester efter sex får, fyra i september förra året och två i augusti i år, på sin gård norr om Karlskoga och därmed brutit mot de föreskrifter som gäller för nedgrävning av djurrester. Resterna skulle egentligen ha transporterats till en godkänd destruktionsanläggning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.