2015-12-31 06:00

2015-12-31 06:00

2015 slog två drömmar in!

Som den ”hundgalning” jag är, ser jag så klart tillbaka på hur mitt hundår varit och 2015 var verkligen fantastiskt!

Oavsett vilket stort intresse man har så finns det antagligen ett mål man vill nå, och som kanske inte är så där superenkelt.

Min tävlingskarriär med hund började 1995 och i våras startade jag upp min fjärde tävlingshund. För mig har en dröm varit att komma över 600 poäng i elitklassen (maxpoäng är 650) på bruksprov. Det är många moment som ingår i tävlingen och ska man komma upp i höga poäng, måste de flesta ”sitta som ett smäck”.

Den andra drömmen var att kvala in till Bruks-SM, inte nödvändigtvis få delta, utan bara att vara så bra att man får chansen att anmäla. Det är nämligen flera hundra ekipage som tävlar i bruksspår och på SM deltar endast de 30 bästa i Sverige! I år har jag fått uppleva båda mina drömmar!

Jag och min äldsta hund gjorde två kanonresultat i våras och hamnade som tionde reserv till SM. Vi fick anmäla!! Jag känner fortfarande den hisnande känslan att skicka in anmälan till SM! Det blev ingen tävling, vi hamnade som sjätte reserv till slut, men bara det att nå nästan ända fram med en hund som nästan var 11 år gammal, den känslan går inte av för hackor och jag har kvallistan utskriven som ett vackert minne.

600-gränsen sprängde vi i Ludvika i juni. Jag kommer aldrig att glömma hur jag tappade andan när resultatet meddelades, tårarna trillar ännu av minnet. 601.75 poäng landade vi på och vi spöade förra årets SM-vinnare med flera poäng och vann klassen med råge. Jag grät så det skvalade och fick både domare och medtävlare att börja gråta när de såg min glädje. I min värld är båda dessa händelser otroligt STORA och mäktiga. Vi har varit nära gränsen vid några tillfällen tidigare, men det är inte samma sak som att ta klivet över...

Som om inte det räckte så startade jag och min yngsta hund vår tävlingskarriär i våras. Även hon har gjort en fantastisk resa. Från att inte ha gjort en endaste tävling är vi nu uppe i näst högsta klassen och hon visar otroligt fina tävlingsegenskaper.

Som grädde på moset blir den äldsta Årets Hund 2015 på Karlskoga Brukshundklubb och den yngsta kniper andraplatsen. Priserna får vi ta emot på årsmötet i februari.

Nu har vi snart tagit steget in i år 2016 och nya äventyr väntar för mig och mina älskade hundar. Om den äldsta fortsätter att vara pigg och fräsch så tävlar vi vidare även detta år. Den ”lilla” hoppas jag kunna ta upp i elitklassen och åter börja jobba för att ta oss över 600-strecket och hoppas på SM-kval. En ny individ och nya mål och drömmar, det är fantastiskt i sig!

Önskar er alla där ute ett underbart och spännande 2016. Det gäller att sikta mot stjärnorna så kanske vi når trädtopparna. Medan man jobbar mot sina mål gäller det att glädja sig åt småsaker, då har man mycket att vara lycklig över.

Var rädda om varandra och ta vara på livet!

Oavsett vilket stort intresse man har så finns det antagligen ett mål man vill nå, och som kanske inte är så där superenkelt.

Min tävlingskarriär med hund började 1995 och i våras startade jag upp min fjärde tävlingshund. För mig har en dröm varit att komma över 600 poäng i elitklassen (maxpoäng är 650) på bruksprov. Det är många moment som ingår i tävlingen och ska man komma upp i höga poäng, måste de flesta ”sitta som ett smäck”.

Den andra drömmen var att kvala in till Bruks-SM, inte nödvändigtvis få delta, utan bara att vara så bra att man får chansen att anmäla. Det är nämligen flera hundra ekipage som tävlar i bruksspår och på SM deltar endast de 30 bästa i Sverige! I år har jag fått uppleva båda mina drömmar!

Jag och min äldsta hund gjorde två kanonresultat i våras och hamnade som tionde reserv till SM. Vi fick anmäla!! Jag känner fortfarande den hisnande känslan att skicka in anmälan till SM! Det blev ingen tävling, vi hamnade som sjätte reserv till slut, men bara det att nå nästan ända fram med en hund som nästan var 11 år gammal, den känslan går inte av för hackor och jag har kvallistan utskriven som ett vackert minne.

600-gränsen sprängde vi i Ludvika i juni. Jag kommer aldrig att glömma hur jag tappade andan när resultatet meddelades, tårarna trillar ännu av minnet. 601.75 poäng landade vi på och vi spöade förra årets SM-vinnare med flera poäng och vann klassen med råge. Jag grät så det skvalade och fick både domare och medtävlare att börja gråta när de såg min glädje. I min värld är båda dessa händelser otroligt STORA och mäktiga. Vi har varit nära gränsen vid några tillfällen tidigare, men det är inte samma sak som att ta klivet över...

Som om inte det räckte så startade jag och min yngsta hund vår tävlingskarriär i våras. Även hon har gjort en fantastisk resa. Från att inte ha gjort en endaste tävling är vi nu uppe i näst högsta klassen och hon visar otroligt fina tävlingsegenskaper.

Som grädde på moset blir den äldsta Årets Hund 2015 på Karlskoga Brukshundklubb och den yngsta kniper andraplatsen. Priserna får vi ta emot på årsmötet i februari.

Nu har vi snart tagit steget in i år 2016 och nya äventyr väntar för mig och mina älskade hundar. Om den äldsta fortsätter att vara pigg och fräsch så tävlar vi vidare även detta år. Den ”lilla” hoppas jag kunna ta upp i elitklassen och åter börja jobba för att ta oss över 600-strecket och hoppas på SM-kval. En ny individ och nya mål och drömmar, det är fantastiskt i sig!

Önskar er alla där ute ett underbart och spännande 2016. Det gäller att sikta mot stjärnorna så kanske vi når trädtopparna. Medan man jobbar mot sina mål gäller det att glädja sig åt småsaker, då har man mycket att vara lycklig över.

Var rädda om varandra och ta vara på livet!

  • Anne-Lie Gustavsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.