2015-12-30 06:00

2015-12-30 08:06

Vivaldifestival i sommar?

DEGERFORS: Svenska och italienska unga operasolister medverkar

Det är svenska föreningen Musica Soave och den venetianska föreningen Opera da Camera di Venezia som vill komma till Degerfors och bjuda på opera.

Efter många års samarbete mellan svenska och italienska operasolister och musiker har man beslutat att samarbeta om ett operaprojekt som ska genomföras i Sverige mellan den 15 augusti och 5 september 2016.

Det är svenska och italienska unga operasolister och musiker som förbereder sig inför ett operaprojekt med operan Griselda av Antonio Vivaldi, i tre akter.

Det är också tänkt att lunchkonserter ska hållas med nutida svensk musik som framförs inom ramen för projektet på olika platser i kommunen.

Syftet är att berika publiken med inspirerande musikupplevelser från respektive kulturer.

Medverkande sångare håller hög konstnärlig nivå och har medverkat i olika operauppsättningar vid La Scala operan i Milano, La Fenice operan i Venedig, Göteborgs operan, Malmö musikteater och vid olika operafestivaler i Italien och övriga Europa.

Orkestern Opera da Camera di Venezia består av professionella venetianska musiker av högsta klass. Projektet ger också tillfälle för unga svenska sångare och musiker att möta artister med erfarenhet från de stora operahusen i ett samarbete som kommer att vara en viktig länk i deras karriär.

Nu vänder sig föreningen Musica Soave till Degerfors kommuns kultur- och fritidsansvarige först och främst om intresse finns men även om det finns kulturstöd för detta operaprojekt.

Efter många års samarbete mellan svenska och italienska operasolister och musiker har man beslutat att samarbeta om ett operaprojekt som ska genomföras i Sverige mellan den 15 augusti och 5 september 2016.

Det är svenska och italienska unga operasolister och musiker som förbereder sig inför ett operaprojekt med operan Griselda av Antonio Vivaldi, i tre akter.

Det är också tänkt att lunchkonserter ska hållas med nutida svensk musik som framförs inom ramen för projektet på olika platser i kommunen.

Syftet är att berika publiken med inspirerande musikupplevelser från respektive kulturer.

Medverkande sångare håller hög konstnärlig nivå och har medverkat i olika operauppsättningar vid La Scala operan i Milano, La Fenice operan i Venedig, Göteborgs operan, Malmö musikteater och vid olika operafestivaler i Italien och övriga Europa.

Orkestern Opera da Camera di Venezia består av professionella venetianska musiker av högsta klass. Projektet ger också tillfälle för unga svenska sångare och musiker att möta artister med erfarenhet från de stora operahusen i ett samarbete som kommer att vara en viktig länk i deras karriär.

Nu vänder sig föreningen Musica Soave till Degerfors kommuns kultur- och fritidsansvarige först och främst om intresse finns men även om det finns kulturstöd för detta operaprojekt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.