2015-12-16 14:11

2015-12-16 14:11

Misstänkt för vapenbrott frias

DEGERFORS NOTERAT

En man i 60-årsåldern var misstänkt för brott efter att polisen hittat en revolver och lite mer än ett halvt gram cannabis i hans bostad. Fyndet gjordes i juli förra året och pistolen beslagtogs.

Utredning visade att vapnet var obrukbart men att det i brukbart skick skulle omfattas av vapenlagens bestämmelser om tillståndsplikt.

Mannen själv nekade till brott och uppgav att revolvern tillhört en släkting och lämnats kvar i huset som han bor i. Senast han såg vapnet ska ha varit då han var i tonåren. Örebro tingsrätt ansåg att mannen borde ha sett till att vapnet omhändertogs men tyckte att försummelsen var förlåtlig, varför åtalet ogillades. Rätten beslutade dock att vapnet skulle förverkas.

Gällande narkotikan valde åklagaren att lägga ner åtalet.

Utredning visade att vapnet var obrukbart men att det i brukbart skick skulle omfattas av vapenlagens bestämmelser om tillståndsplikt.

Mannen själv nekade till brott och uppgav att revolvern tillhört en släkting och lämnats kvar i huset som han bor i. Senast han såg vapnet ska ha varit då han var i tonåren. Örebro tingsrätt ansåg att mannen borde ha sett till att vapnet omhändertogs men tyckte att försummelsen var förlåtlig, varför åtalet ogillades. Rätten beslutade dock att vapnet skulle förverkas.

Gällande narkotikan valde åklagaren att lägga ner åtalet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.