2015-12-14 16:01

2015-12-14 16:01

Lucia på besök hos nyanlända barn

KARLSKOGA: Asylsökande barn och unga bjöds på skönsång

I dag fick även asylsökande barn och ungdomar ta del av den svenska traditionen.

De asylsökande gymnasieungdomarna samlades i dag i ett av klassrummen i C-huset på Bregårdsskolan för att se luciatåget. De yngre flyktingbarnen såg tåget med de övriga eleverna på skolan men några av dem passade på att se Lucia och hennes tärnor igen.

Det är ett 40-tal flyktingbarn i gymnasieåldern som sedan början av november deltar i undervisning i C-huset. Fördelade på fyra klasser lär de sig främst svenska men också om det svenska samhället.

– Det handlar mycket om vilka sociala koder som finns, skrivna och oskrivna regler, säger resurspedagogen Josef Golparian.

De asylsökande gymnasieungdomarna samlades i dag i ett av klassrummen i C-huset på Bregårdsskolan för att se luciatåget. De yngre flyktingbarnen såg tåget med de övriga eleverna på skolan men några av dem passade på att se Lucia och hennes tärnor igen.

Det är ett 40-tal flyktingbarn i gymnasieåldern som sedan början av november deltar i undervisning i C-huset. Fördelade på fyra klasser lär de sig främst svenska men också om det svenska samhället.

– Det handlar mycket om vilka sociala koder som finns, skrivna och oskrivna regler, säger resurspedagogen Josef Golparian.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.