2015-12-11 10:36

2015-12-11 10:36

Snöröjning med GPS

KARLSKOGA/DEGERFORS: "Vi har tittat på det, men det blir inget i år"

Fler och fler kommuner utrustar sina snöröjare med gps senast i raden är Hällefors kommun. I Degerfors har man börjat titta på det, men det blir inget i år. I Karlskoga har man kontroll ändå.

I Hällefors kommun utrustas snöröjarna med gps inför den kommande vintern. Förhoppningen nu när upphandlingen för vinterväghållningen är klar gällande är att den ska bli bättre än fjolårets.

När det gäller Karlskoga och Degerfors har inga snöröjare utrustats med gps, men i Degerfors har man tittat på det.

– Vi håller på att titta på den här möjligheten, säger förvaltningschef Anders Luthman. Det är bra att se var de kör, plogar och sandar och vilken tid det tar. Men det kommer inte att bli något av det den här vintern då det innebär ganska stora kostnader.

Stig Rengman förvalrningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen ser inte gps hos snörröjarna som något nödvändigt i dagsläget.

– I dagsläget har vi inget sådant, utan vi har koll på snöröjningen ändå, säger Stig Rengman. Skulle vi göra det skulle det kosta stora pengar och vi kan ändå se hur mycket sand och salt som går åt. Vi har bara Karlskoga tätort att snöröja och kontrollen är god.

I Hällefors kommun utrustas snöröjarna med gps inför den kommande vintern. Förhoppningen nu när upphandlingen för vinterväghållningen är klar gällande är att den ska bli bättre än fjolårets.

När det gäller Karlskoga och Degerfors har inga snöröjare utrustats med gps, men i Degerfors har man tittat på det.

– Vi håller på att titta på den här möjligheten, säger förvaltningschef Anders Luthman. Det är bra att se var de kör, plogar och sandar och vilken tid det tar. Men det kommer inte att bli något av det den här vintern då det innebär ganska stora kostnader.

Stig Rengman förvalrningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen ser inte gps hos snörröjarna som något nödvändigt i dagsläget.

– I dagsläget har vi inget sådant, utan vi har koll på snöröjningen ändå, säger Stig Rengman. Skulle vi göra det skulle det kosta stora pengar och vi kan ändå se hur mycket sand och salt som går åt. Vi har bara Karlskoga tätort att snöröja och kontrollen är god.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.