2015-12-11 06:00

2015-12-11 06:00

"Det är livsfarligt att vara i köket"

KARLSKOGA: Läckage på taket gjorde att Karlskogabo fick kortslutning i hela köket när vatten rann in.

Janis AJanis Apostolidis har ett kök där det rinner in vatten från taket. Fastighetsägaren, Karlskogahem har känt till problemet i en månad, men inget har hänt.
– Det känns farligt att vara i ett kök där vattnet rinner från takbelysningen, säger Janis Apostolidis.

Allt började i oktober. Då lade han märke till att det runnit vatten efter spiskåpan och när han tittade upp såg han att det var fullt av vatten i takarmaturen just ovanför spisen. Han anmälde det som hänt och en elektriker var där. Några veckor senare var det ett kraftigt regnväder och det blåste en del.

Varit borta

Janis Apostolidis hade varit på besök hos sina föräldrar några dagar när han kom hem till sin lägenhet. Det första han märkte var vatten på golvet.

– Sedan såg jag min vattenkokare som stod på en platta. Den hade börjat smälta. Jag fick först panik, hade jag glömt plattorna på?

– Men de var avslagna. Dessutom fungerade inte elektriciteten. Säkringarna hade gått. Vattnet hade kortslutit spisen på något vis och satt på plattan. Det är bara tur att det fanns vatten i kokaren, annars hade väl allt tagit eld. Då droppade det från armaturen igen.

Strömmen försvann

– Jag gick ut och satte på säkringen och försökte tända taklampan, då försvann strömmen från halva lägenheten. Jag förstod att det var taklampan som spökade igen så jag slog på säkringen och struntade i taklampan.

Då kom nästa överraskning, endast två plattor på spisen fungerade och när han satte på andra platten tändes en lampan ovanför diskbänken.

Vågar inte

– Nu vågar jag inte använda spisen längre, vem vet vad som kan hända?

Förutom det har en stor putskaka släppt från ena hörnet uppe vid taket, vatten har förstört delar av köksskåpen och det luktar mögel.

– Jag har kontaktat Karlskogahems jour och de har skickat ut personal. Elektriker var här och skruvade ner armaturen och kopplade bort elen till den. Men de sade inget till mig om vad jag fick eller inte fick göra i köket.

Varit upp på taket

Nu har någon varit upp på taket och gjort något, men han vet inte vad.

– Ingen säger något till mig. Får man vara i ett kök där allt verkar har kortslutits av vatten?

– Under den här tiden var jag jämt förkyld. Det försvann när jag kört spisfläkten dygnet runt och då försvann mögellukten också.

Beklagar det som hänt

Anders Zetterblad, fastighetschef på Karlskogahem beklagar det som hänt.

– Det här med spisen kände jag inte till. Men så får det förstås inte vara. Jag ska genast ta kontakt med honom.

Han berättar att de fått två in anmälningar, en den 15 oktober och den andra den 20 november. En elektriker var där först men hittade inget fel och andra gången tog han ner armaturen. Personal från Karlskogahem var uppe på taket och där hade några takpannor gått söner och de lagades.

– Något mer känner jag inte till. Hade elektrikern fått reda på det här hade han förstås stängt av all el. Så här får det inte vara, det är rent livsfarligt, säger Anders Zetterblad.

Blir upprörd

Janis Apostolidis blir upprörd när han hör Anders Zetterblad kommentarerna.

– Jag var inne i Karlskogahems bobutik i slutet av november och då berättade jag allt för dem. Om spisen som slog på sig själv och alla andra elfel i lägenheten. Jag pratade med elektrikern som var här. Elektriciteten försvann i köket när han var här. Jag har ringt Securitas och berättat allt och alla säger att de ska dokumentera det och återkomma. Inget hände, förrän ni från tidningen ringer dem. Det här vill jag bli kompenserad för, säger Janis Apostolidis

Allt började i oktober. Då lade han märke till att det runnit vatten efter spiskåpan och när han tittade upp såg han att det var fullt av vatten i takarmaturen just ovanför spisen. Han anmälde det som hänt och en elektriker var där. Några veckor senare var det ett kraftigt regnväder och det blåste en del.

Varit borta

Janis Apostolidis hade varit på besök hos sina föräldrar några dagar när han kom hem till sin lägenhet. Det första han märkte var vatten på golvet.

– Sedan såg jag min vattenkokare som stod på en platta. Den hade börjat smälta. Jag fick först panik, hade jag glömt plattorna på?

– Men de var avslagna. Dessutom fungerade inte elektriciteten. Säkringarna hade gått. Vattnet hade kortslutit spisen på något vis och satt på plattan. Det är bara tur att det fanns vatten i kokaren, annars hade väl allt tagit eld. Då droppade det från armaturen igen.

Strömmen försvann

– Jag gick ut och satte på säkringen och försökte tända taklampan, då försvann strömmen från halva lägenheten. Jag förstod att det var taklampan som spökade igen så jag slog på säkringen och struntade i taklampan.

Då kom nästa överraskning, endast två plattor på spisen fungerade och när han satte på andra platten tändes en lampan ovanför diskbänken.

Vågar inte

– Nu vågar jag inte använda spisen längre, vem vet vad som kan hända?

Förutom det har en stor putskaka släppt från ena hörnet uppe vid taket, vatten har förstört delar av köksskåpen och det luktar mögel.

– Jag har kontaktat Karlskogahems jour och de har skickat ut personal. Elektriker var här och skruvade ner armaturen och kopplade bort elen till den. Men de sade inget till mig om vad jag fick eller inte fick göra i köket.

Varit upp på taket

Nu har någon varit upp på taket och gjort något, men han vet inte vad.

– Ingen säger något till mig. Får man vara i ett kök där allt verkar har kortslutits av vatten?

– Under den här tiden var jag jämt förkyld. Det försvann när jag kört spisfläkten dygnet runt och då försvann mögellukten också.

Beklagar det som hänt

Anders Zetterblad, fastighetschef på Karlskogahem beklagar det som hänt.

– Det här med spisen kände jag inte till. Men så får det förstås inte vara. Jag ska genast ta kontakt med honom.

Han berättar att de fått två in anmälningar, en den 15 oktober och den andra den 20 november. En elektriker var där först men hittade inget fel och andra gången tog han ner armaturen. Personal från Karlskogahem var uppe på taket och där hade några takpannor gått söner och de lagades.

– Något mer känner jag inte till. Hade elektrikern fått reda på det här hade han förstås stängt av all el. Så här får det inte vara, det är rent livsfarligt, säger Anders Zetterblad.

Blir upprörd

Janis Apostolidis blir upprörd när han hör Anders Zetterblad kommentarerna.

– Jag var inne i Karlskogahems bobutik i slutet av november och då berättade jag allt för dem. Om spisen som slog på sig själv och alla andra elfel i lägenheten. Jag pratade med elektrikern som var här. Elektriciteten försvann i köket när han var här. Jag har ringt Securitas och berättat allt och alla säger att de ska dokumentera det och återkomma. Inget hände, förrän ni från tidningen ringer dem. Det här vill jag bli kompenserad för, säger Janis Apostolidis

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.