2015-12-10 16:33

2015-12-10 16:33

Nu planteras körsbärsträden på Centralplan

KARLSKOGA

För en knapp månad sedan sågades alla träd vid Centralplan ned och arbetet med att ändra utseendet på platsen påbörjades.

Nu har man kommit så långt i arbetet att det är dags att plantera de nya träden: 16 japanska bergskörsbärsträd som ska tåla vårt bistra klimat. Planteringsarbetet påbörjades under torsdagen och beräknas pågå även nu under fredagen.

Ett tag var det oklart om det skulle gå att plantera träden som planerat eftersom det inte får vara kallare än fem minusgrader när man gör det, men som bekant lyser frosten sedan en tid tillbaka med sin frånvaro.

Nu har man kommit så långt i arbetet att det är dags att plantera de nya träden: 16 japanska bergskörsbärsträd som ska tåla vårt bistra klimat. Planteringsarbetet påbörjades under torsdagen och beräknas pågå även nu under fredagen.

Ett tag var det oklart om det skulle gå att plantera träden som planerat eftersom det inte får vara kallare än fem minusgrader när man gör det, men som bekant lyser frosten sedan en tid tillbaka med sin frånvaro.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.