2015-12-10 14:25

2015-12-10 14:25

Ljög om stulen bil

KARLSKOGA

En kvinna i 40-årsåldern har fällts för bedrägeriförsök av Örebro tingsrätt. Hon dömdes till villkorlig dom samt dagsböter på sammanlagt 3 000 kronor.

Det var i februari som kvinnan anmälde att någon stulit hennes bil och tänt eld på den. Hade hon lyckats lura försäkringsbolaget så hade hon fått 45 000 kronor från försäkringsbolaget.

Kvinnan nekade till brottet men rätten ansåg att bevisningen mot henne höll. Bland annat visade utredningen att bilen var försedd med ett elektroniskt stöldskydd som inte hade forcerats. Kvinnan hade även uppgett att hon letat efter bilen där den skulle ha försvunnit men det visade sig inte stämma utifrån övervakningsfilmer från platsen.

Det var i februari som kvinnan anmälde att någon stulit hennes bil och tänt eld på den. Hade hon lyckats lura försäkringsbolaget så hade hon fått 45 000 kronor från försäkringsbolaget.

Kvinnan nekade till brottet men rätten ansåg att bevisningen mot henne höll. Bland annat visade utredningen att bilen var försedd med ett elektroniskt stöldskydd som inte hade forcerats. Kvinnan hade även uppgett att hon letat efter bilen där den skulle ha försvunnit men det visade sig inte stämma utifrån övervakningsfilmer från platsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.