2015-12-09 15:57

2015-12-09 15:57

Närmare 80 000 till julfirandet

KARLSKOGA: Välgörenhetskonserterna I kärlekens tecken gick bra

Åsa Karlströms två välgörenhetskonserter I kärlekens tecken inbringade närmare 80 000 kronor. De pengarna ska förgylla julfirandet för barnfamiljer som har det svårt ekonomiskt.

– Jag vet ju att många har det tufft runt jul och nyår och blir berörd när jag läser breven. Gud, det här är i vår egen lilla stad, utbrister Åsa Karlström och tar fram pärmen med ansökningar som hon ska gå igenom.

– De flesta som sökt pengar är barnfamiljer med flera barn men det finns också ensamstående föräldrar med barn som inte har råd att köpa julklappar, säger hon och berättar att några skickat med kontonummer.

– Men vi delar inte ut några ”lösa” pengar och sätter inte in pengar på konton. De som beviljas stöd får ett presentkort som är laddat med 500 kronor. Några kan få flera kort, kanske fyra, fem eller sex, men det blir 500 kronor per kort, påpekar Åsa Karlström.

Fördelar pengarna

Det är Marknadsplats Karlskogas presentkort hon syftar på och det betyder att de som får hjälp måste handla i det 40-tal butiker som är anslutna till Karlskogakortet.

– På så sätt stannar pengarna i stan och det blir en win-win-situation, konstaterar hon.

Åsa Karlström ska fördela pengarna så snart som möjligt men det är mycket nu. Under tisdagen hade hon besök av ett filmteam från TV4 som bland annat spelade in när hon delade ut ett 30-tal påsar till behövande. Påsar som innehöll ost- och skinksmörgåsar, apelsiner, kalsonger och trosor - jodå, det fanns både herr- och dampåsar - och annat godis.

– Reportaget ska sändas 17 december i Vardagspuls, ett program som leds av Kristin Kaspersen och Agneta Sjödin, säger hon och är osäker på om hon kan vara med i studion.

Nöljd över nominering

Men hon vet att måndag 14 december finns hon på Cirkus i Stockholm där årets vardagshjältar ska utses på Aftonbladets Svenska hjältar-gala. Åsa Karlström är nominerad men har fått berättat för sig att nomineringen gäller nästa års vardagshjältar.

– Jag ser mig inte som vardagshjälte utan som en medmänniska och det jag gör har jag hållit på med sedan jag var 17-18 år. Jag har nominerats, blivit utplockad som en i hela Sverige vilket är som att hitta en nål i en höstack och det räcker för mig, säger hon.

– Jag vet ju att många har det tufft runt jul och nyår och blir berörd när jag läser breven. Gud, det här är i vår egen lilla stad, utbrister Åsa Karlström och tar fram pärmen med ansökningar som hon ska gå igenom.

– De flesta som sökt pengar är barnfamiljer med flera barn men det finns också ensamstående föräldrar med barn som inte har råd att köpa julklappar, säger hon och berättar att några skickat med kontonummer.

– Men vi delar inte ut några ”lösa” pengar och sätter inte in pengar på konton. De som beviljas stöd får ett presentkort som är laddat med 500 kronor. Några kan få flera kort, kanske fyra, fem eller sex, men det blir 500 kronor per kort, påpekar Åsa Karlström.

Fördelar pengarna

Det är Marknadsplats Karlskogas presentkort hon syftar på och det betyder att de som får hjälp måste handla i det 40-tal butiker som är anslutna till Karlskogakortet.

– På så sätt stannar pengarna i stan och det blir en win-win-situation, konstaterar hon.

Åsa Karlström ska fördela pengarna så snart som möjligt men det är mycket nu. Under tisdagen hade hon besök av ett filmteam från TV4 som bland annat spelade in när hon delade ut ett 30-tal påsar till behövande. Påsar som innehöll ost- och skinksmörgåsar, apelsiner, kalsonger och trosor - jodå, det fanns både herr- och dampåsar - och annat godis.

– Reportaget ska sändas 17 december i Vardagspuls, ett program som leds av Kristin Kaspersen och Agneta Sjödin, säger hon och är osäker på om hon kan vara med i studion.

Nöljd över nominering

Men hon vet att måndag 14 december finns hon på Cirkus i Stockholm där årets vardagshjältar ska utses på Aftonbladets Svenska hjältar-gala. Åsa Karlström är nominerad men har fått berättat för sig att nomineringen gäller nästa års vardagshjältar.

– Jag ser mig inte som vardagshjälte utan som en medmänniska och det jag gör har jag hållit på med sedan jag var 17-18 år. Jag har nominerats, blivit utplockad som en i hela Sverige vilket är som att hitta en nål i en höstack och det räcker för mig, säger hon.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.