2015-12-09 06:00

2015-12-09 06:00

Karlskoga först ut

KARLSKOGA: Karlskogason har skapat ny tjänst för att beställa hem mat

Nu finns det en ny tjänst att beställa hem mat på. Tjänsten finns på nätet och som app till mobilen. Behzad Rostami och Mirza Ekici är hjärnorna bakom pilotprojektet och har startat i liten skala med tre restauranger i Karlskoga. Efter nyår ska tjänsten utökas om allt går bra.

Mirza Ekici är född och uppvuxen i Karlskoga, men har bott i Stockholm i snart 2 år och Behzad Rostami bor för tillfället i Linköping. Mirza Ekici har släkt kvar i Karlskoga och flera av dem jobbar inom restaurangbranschen.

Chockhöjt

– Sedan länge har det funnits en tjänst där folk kunnat ringa och beställt pizza hem. Deras provision har legat runt 7 procent på en beställning. När de sedan chockhöjde till 13 procent så var det många inom branschen som kände att vinsten per beställning åts upp av deras provision. Då kände jag och min partner att det här kunde vi göra bättre, säger Mirza Ekici.

Datainriktning

Eftersom de båda studerat till civilingenjörer med datainriktning så var det inga konstigheter att skapa den nya tjänsten hotmat.se.

– Skillnaden mellan oss och det andra företaget är att de har ett dyrare system och behöver fler anställda. De är uppkopplade med fax mot ett GSM-nät. Vi har en app som restaurangägaren kan ladda ner och sköta allt därifrån. Det gör att vi kan ta mycket lägre provision. Dessutom behöver kunden inte öppna ett konto, det fungerar med kundens Facebook-konto.

Tre restauranger

I dag finns bara tre restauranger på sidan och det beror inte på att inte fler vill vara med, utan att företaget ha en testmånad med de tre Karlskogarestaurangerna.

– Vi vill vara ärliga mot kunderna. Därför är bara tre restauranger med. Det tar lite tid att få systemet att sätta sig. Men det fungerar bra.

Ingen skillnad för kunden

Kunderna kommer inte märka någon skillnad på priset. Det blir precis som förut.

Kunderna kommer kunna köpa med både kort och kontant. Efter nyåret ska de även ordna med swish och mobilfaktura.

– Ryktet har spritt sig fort. Vi har flera restauranger som vill vara med.

Mirza Ekici är född och uppvuxen i Karlskoga, men har bott i Stockholm i snart 2 år och Behzad Rostami bor för tillfället i Linköping. Mirza Ekici har släkt kvar i Karlskoga och flera av dem jobbar inom restaurangbranschen.

Chockhöjt

– Sedan länge har det funnits en tjänst där folk kunnat ringa och beställt pizza hem. Deras provision har legat runt 7 procent på en beställning. När de sedan chockhöjde till 13 procent så var det många inom branschen som kände att vinsten per beställning åts upp av deras provision. Då kände jag och min partner att det här kunde vi göra bättre, säger Mirza Ekici.

Datainriktning

Eftersom de båda studerat till civilingenjörer med datainriktning så var det inga konstigheter att skapa den nya tjänsten hotmat.se.

– Skillnaden mellan oss och det andra företaget är att de har ett dyrare system och behöver fler anställda. De är uppkopplade med fax mot ett GSM-nät. Vi har en app som restaurangägaren kan ladda ner och sköta allt därifrån. Det gör att vi kan ta mycket lägre provision. Dessutom behöver kunden inte öppna ett konto, det fungerar med kundens Facebook-konto.

Tre restauranger

I dag finns bara tre restauranger på sidan och det beror inte på att inte fler vill vara med, utan att företaget ha en testmånad med de tre Karlskogarestaurangerna.

– Vi vill vara ärliga mot kunderna. Därför är bara tre restauranger med. Det tar lite tid att få systemet att sätta sig. Men det fungerar bra.

Ingen skillnad för kunden

Kunderna kommer inte märka någon skillnad på priset. Det blir precis som förut.

Kunderna kommer kunna köpa med både kort och kontant. Efter nyåret ska de även ordna med swish och mobilfaktura.

– Ryktet har spritt sig fort. Vi har flera restauranger som vill vara med.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.