2015-12-06 18:58

2015-12-06 18:58

"Tradition att tända två blåvita ljus"

KARLSKOGA: Ett 80-tal firade Finlands 98:e självständighetsdag

Ett 80-tal begav sig på söndagseftermiddagen till Folkets hus för att fira Finlands 98:e självständighetsdag. En av dem var krigsveteranen Aino Muhli som fyllde 92 i september.

Anne Ågren läste upp en hälsning från republikens president Sauli Niinistö som bland annat skrev att finländskheten känner inga gränser. Presidenten har också noterat att bandet till Finland ofta är starkt bland finländare som bor utomlands. Landskapskören sjöng två sånger av Sibelius, en av dem var Finlandia, och efter nationalsången Vårt land tändes två blåvita ljus av Seppo Järvinen och Tanja Muhli. ”Det är tradition att tända två blåvita ljus klockan sex och sätta dem i fönstret. Det gör alla” säger Tanja Muhli.

Anne Ågren läste upp en hälsning från republikens president Sauli Niinistö som bland annat skrev att finländskheten känner inga gränser. Presidenten har också noterat att bandet till Finland ofta är starkt bland finländare som bor utomlands. Landskapskören sjöng två sånger av Sibelius, en av dem var Finlandia, och efter nationalsången Vårt land tändes två blåvita ljus av Seppo Järvinen och Tanja Muhli. ”Det är tradition att tända två blåvita ljus klockan sex och sätta dem i fönstret. Det gör alla” säger Tanja Muhli.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.