2015-12-06 15:47

2015-12-06 15:47

Tidningsklappen fortsätter

DEGERFORS: Bra start med 50-talet julklappar de första två timmarna

Den insamling av julklappar som går under namnet Tidningsklappen startade i lördags. Degerforsbor som vill göra julen lite ljusare för behövande har ytterligare två chanser att lämna in julklappar.

Tidningsklappen valde att börja insamlingen i församlingshemmet där arrangemanget Gröna rum lät en dubbelkvartett under Malena Karlssons ledning bjuda på delar av den sångskatt som är knuten till advent.

Catarina och Filippa Forsberg tog emot julklapparna och i arbetet deltog även församlingsassistent Anna Lööf som jobbar med diakoni.

– Det har kommit ett 50-tal julklappar så här långt, säger Catarina Forsberg som är denna tidnings chefredaktör och initiativtagare till Tidningsklappen, ett arrangemang som startade i fjol och är inne på andra julen.

– De som kommit har i regel lämnat flera stycken julklappar så det 50-tal som vi tagit emot är nog fördelade på tio, tolv givare, tillägger hon.

Ett par timmar av utsatt lämningstid har då gått och den annonserade adventskonserten ska börja om någon timme. Det stärker förhoppningen att fler klappar ska lämnas in.

Men det kan ju också vara så att många hade andra åtaganden denna lördag och för dem återstår två möjligheter att sprida ljus över behövandes julfirande. I morgon tisdag går det att komma till tidningens redaktion på Medborgargatan mellan fem och sju på eftermiddagen/kvällen och för dem som är morgonpigga kanske torsdagens tid mellan tio och tolv på förmiddagen passar bättre. Även då är tidningens redaktion insamlingsplats.

– Vi lämnar julklappar till alla åldrar, säger Anna Lööf och berättar om fjolåret då ett team med kyrkoherde Lars Markusson i spetsen besökte äldreboenden, barnfamiljer som har det svårt och de ensamkommande barnen på Vida världen. Men också Familjecentralen och andra institutioner där ensamma bor kan få besök och en julklapp.

– Det här är verkligen ett bra initiativ och det är mycket uppskattat av dem som får besök. Vad då, ska jag få en julklapp utbrister de och att se den glädjen är verkligen värmande, konstaterar Anna Lööf och berättar att utdelningen av julklappar börjar efter lucia.

– Vi skulle inte kunna göra det här utan kyrkan eftersom det är de som vet var de behövande bor, inflikar Catarina Forsberg och hoppas att fler degerforsare vill vara med och sprida den glädje Anna Lööf vittnade om.

– I morgon tisdag mellan fem och sju eller torsdag mellan tio och tolv, påminner Catarina Forsberg.

Tidningsklappen valde att börja insamlingen i församlingshemmet där arrangemanget Gröna rum lät en dubbelkvartett under Malena Karlssons ledning bjuda på delar av den sångskatt som är knuten till advent.

Catarina och Filippa Forsberg tog emot julklapparna och i arbetet deltog även församlingsassistent Anna Lööf som jobbar med diakoni.

– Det har kommit ett 50-tal julklappar så här långt, säger Catarina Forsberg som är denna tidnings chefredaktör och initiativtagare till Tidningsklappen, ett arrangemang som startade i fjol och är inne på andra julen.

– De som kommit har i regel lämnat flera stycken julklappar så det 50-tal som vi tagit emot är nog fördelade på tio, tolv givare, tillägger hon.

Ett par timmar av utsatt lämningstid har då gått och den annonserade adventskonserten ska börja om någon timme. Det stärker förhoppningen att fler klappar ska lämnas in.

Men det kan ju också vara så att många hade andra åtaganden denna lördag och för dem återstår två möjligheter att sprida ljus över behövandes julfirande. I morgon tisdag går det att komma till tidningens redaktion på Medborgargatan mellan fem och sju på eftermiddagen/kvällen och för dem som är morgonpigga kanske torsdagens tid mellan tio och tolv på förmiddagen passar bättre. Även då är tidningens redaktion insamlingsplats.

– Vi lämnar julklappar till alla åldrar, säger Anna Lööf och berättar om fjolåret då ett team med kyrkoherde Lars Markusson i spetsen besökte äldreboenden, barnfamiljer som har det svårt och de ensamkommande barnen på Vida världen. Men också Familjecentralen och andra institutioner där ensamma bor kan få besök och en julklapp.

– Det här är verkligen ett bra initiativ och det är mycket uppskattat av dem som får besök. Vad då, ska jag få en julklapp utbrister de och att se den glädjen är verkligen värmande, konstaterar Anna Lööf och berättar att utdelningen av julklappar börjar efter lucia.

– Vi skulle inte kunna göra det här utan kyrkan eftersom det är de som vet var de behövande bor, inflikar Catarina Forsberg och hoppas att fler degerforsare vill vara med och sprida den glädje Anna Lööf vittnade om.

– I morgon tisdag mellan fem och sju eller torsdag mellan tio och tolv, påminner Catarina Forsberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.