2015-12-05 06:00

2015-12-05 06:00

Bofors belönar anställda

KARLSKOGA: Innovativa idéer uppmärksammas

BAE Systems Bofors ingår sedan fem, sex år tillbaka i det Chairmans Award-program som finns inom BAE Systems-koncernen.

Det är ett program där anställda uppmärksammas för nya idéer som i sin tur kan leda till exempelvis ökad kundtillfredsställelse, bättre produkter och effektivare arbetssätt.

– Det kom i år in 49 nomineringar varav tio belönades, säger Silla Jónsdóttir, informationsansvarig, och berättar att varje nominering måste presenteras för en jury som poängsätter bidraget.

Ett av de tio bidrag som belönades vid ceremonin i Mötesplats Alfred Nobel har gått vidare till nästa steg och i början av 2016 avgörs vilka bidrag inom den världsomspännande koncernen som får guldmedalj.

– Äran och uppmärksamheten är belöningen, säger Silla Jónsdóttir och konstaterar att årets 49 nomineringar var något fler jämfört med de två föregående åren.

Det kan också vara fler än en bakom ett bidrag och det som vann, ECF Demonstration, hade tagits fram av ett team bestående av Daniel Brohede, Stefan Lagerqvist, Stefan Blomgren, Anders Eriksson, Håkan Jansson, Jessica Röstlund, Leif Sannum, Mats Larsson, Peter Engman, Peter Eriksson, Sven Strömberg, Thomas Pettersson och Ulf Hallberg.

Det är ett program där anställda uppmärksammas för nya idéer som i sin tur kan leda till exempelvis ökad kundtillfredsställelse, bättre produkter och effektivare arbetssätt.

– Det kom i år in 49 nomineringar varav tio belönades, säger Silla Jónsdóttir, informationsansvarig, och berättar att varje nominering måste presenteras för en jury som poängsätter bidraget.

Ett av de tio bidrag som belönades vid ceremonin i Mötesplats Alfred Nobel har gått vidare till nästa steg och i början av 2016 avgörs vilka bidrag inom den världsomspännande koncernen som får guldmedalj.

– Äran och uppmärksamheten är belöningen, säger Silla Jónsdóttir och konstaterar att årets 49 nomineringar var något fler jämfört med de två föregående åren.

Det kan också vara fler än en bakom ett bidrag och det som vann, ECF Demonstration, hade tagits fram av ett team bestående av Daniel Brohede, Stefan Lagerqvist, Stefan Blomgren, Anders Eriksson, Håkan Jansson, Jessica Röstlund, Leif Sannum, Mats Larsson, Peter Engman, Peter Eriksson, Sven Strömberg, Thomas Pettersson och Ulf Hallberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.