2015-12-04 15:27

2015-12-04 15:27

Undermålig bil gav 3 500 böter

KARLSKOGA

En 20-årig Karlskogabo har nu dömts att betala 3 500 kronor i böter för att ha framfört sin bil fast den hade flera säkerhetsbrister.

Det var den 25 september som 20-åringen stoppades av polisen på Värmlandsvägen där de gjorde en flygande inspektion. Vi inspektionen av bilen upptäckte polisen tre brister.

Dåliga fjädrar

Bland annat hade fjädrarna fram bristfällig funktion vilket gjorde att fordonet inte var tillförlitligt ur trafiksäkerhetssynpunkt. Vidare visade inspektionen att bilen hade glödlampor av diomodell som sknade föreskriven E-märkning. Bilens högra sidoruta var också försedd med solfilm, vilket inte är tillåtet. 20-åringen var medveten om de brister på bilen som polisen hittade, men förnekar brott.

20-åringen får nu betala 3 500 kronor i böter.

Det var den 25 september som 20-åringen stoppades av polisen på Värmlandsvägen där de gjorde en flygande inspektion. Vi inspektionen av bilen upptäckte polisen tre brister.

Dåliga fjädrar

Bland annat hade fjädrarna fram bristfällig funktion vilket gjorde att fordonet inte var tillförlitligt ur trafiksäkerhetssynpunkt. Vidare visade inspektionen att bilen hade glödlampor av diomodell som sknade föreskriven E-märkning. Bilens högra sidoruta var också försedd med solfilm, vilket inte är tillåtet. 20-åringen var medveten om de brister på bilen som polisen hittade, men förnekar brott.

20-åringen får nu betala 3 500 kronor i böter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.