2015-12-03 17:20

2015-12-03 17:20

IVO fann inga brister

DEGERFORS

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjorde nyligen en oanmäld inspektion vid Vida Världen, hem för vård och boende för ensamkommande.

De fann inga brister och avskriver därför ärendet.

Utifrån den stora tillströmningen av ensamkommande finner tillsynsmyndigheten det acceptabelt med överinskrivning av fyra ungdomar.

De finner att verksamheten uppfyller krav på kontroll av utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister innan anställning av personal och de synpunkter ungdomarna framförde vid inspektionen hanteras enligt IVO's bedömning tillfredsställande.

De fann inga brister och avskriver därför ärendet.

Utifrån den stora tillströmningen av ensamkommande finner tillsynsmyndigheten det acceptabelt med överinskrivning av fyra ungdomar.

De finner att verksamheten uppfyller krav på kontroll av utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister innan anställning av personal och de synpunkter ungdomarna framförde vid inspektionen hanteras enligt IVO's bedömning tillfredsställande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.