2015-12-03 19:48

2015-12-03 19:48

Barn ska inte behöva känna sig ensamma

DANS: Kulturskolans mellanstora danselever framförde Together<3

En flicka går fram till rampen, tittar ut mot publiken och säger: Där låg en skola och där en lekplats. Och där stod det stora trädet som jag brukade klättra i.

Kort sagt en berättelse från en någorlunda normal tillvaro. Om det inte vore för bilden i fonden som visar en ruinstad, kanske sönderbombad. Flickans ord ingår i ett tidigt nummer i föreställningen Together<3 där Kulturskolans mellanstora elever, från 8 till 13 år, visar vad de lärt sig under terminen. Sara Duvéng, en av danslärarna, berättar att föreställningen handlar om att ingen ska behöva stå ensam, inte behöva fly eller bo ensam. Barn ska inte behöva känna sig ensamma. Vi måste hjälpas åt för att världen ska bli bättre. Together alltså. Ett hundratal elever deltog i torsdagens på två föreställningar.

Kort sagt en berättelse från en någorlunda normal tillvaro. Om det inte vore för bilden i fonden som visar en ruinstad, kanske sönderbombad. Flickans ord ingår i ett tidigt nummer i föreställningen Together<3 där Kulturskolans mellanstora elever, från 8 till 13 år, visar vad de lärt sig under terminen. Sara Duvéng, en av danslärarna, berättar att föreställningen handlar om att ingen ska behöva stå ensam, inte behöva fly eller bo ensam. Barn ska inte behöva känna sig ensamma. Vi måste hjälpas åt för att världen ska bli bättre. Together alltså. Ett hundratal elever deltog i torsdagens på två föreställningar.