2015-12-02 06:00

2015-12-02 06:00

Smart for two – en mycket liten bil som känns stor

MOTOR

Bygger man en liten bil, 2,7 meter lång och 1,8 meter mellan axlarna och plats för två personer, är det klart att man döper den till Smart. För smart är precis vad den är, denna lilla bil som är resultatet av samarbete mellan Mercedes och Renault och byggs i franska Hambach. Smart för att den är så otroligt behändig och samtidigt funktionell. På förar- eller passagerarplatsen har jag ingen känsla av att bilen är mycket liten, gott om plats och rymd. Men visst känns det märkligt att bilen slutar praktiskt taget bakom nacken...

Plus - för dig som är prenumerant!

buy subscription

Denna artikel är en del av vårt plusmärkta innehåll, exklusivt för dig som kund. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till lokaljournalistik när, var och hur du vill. Läs allt för bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller:

Plus på alla NWT-koncernens sajter: nwt.se, vf.se, sla.se och mariestadstidningen.se.

Välj annat erbjudande

Redan prenumerant?

Saknar du digitalt konto hos oss?
Aktivera ett konto med hjälp av ditt personnummer eller kundnummer.

Aktivera konto