2015-12-01 16:09

2015-12-01 16:09

Våg av inbrott i bostäder

KARLSKOGA: Flera drabbade i Karlskoga och Degerfors

Sedan i fredags har flera bostäder i Karlskoga och Degerfors fått inbrott.
– Det har varit ett antal inbrott, konstaterar Marianne Alexandersson på Karlskogapolisen.

I fredags drabbades två villor och en lägenhet i Degerfors samt en villa i Karlskoga.

På måndagen polisanmäldes ytterligare tre inbrott i Karlskoga:

Ett av inbrotten var i en lägenhet på Letälvsvägen och ägde rum någon gång mellan 23 och 30 november. Någon hade brutit upp dörren till bostaden och därefter sökt igenom lägenheten. Vid anmälningstillfället var det oklart vad och hur mycket som tillgripits.

De andra två inbrotten skedde i villor i Granbergsdal. I det ena fallet hade en man kommit hem och upptäckt att han haft inbrott. Någon hade plockat bort ett sidofönster på huset och på så sätt tagit sig in och rotat runt i bostaden. Vid anmälningstillfället visste man inte vad som tillgripits.

I den andra drabbade villan i Granbergsdal hade någon brutit upp dörrar och fönster till bostaden i syfte att tillgripa gods.

Om inbrotten är relaterade till varandra är oklart.

– Det kan jag inte svara på i nuläget, säger Marianne Alexandersson.

Hon berättar att antalet inbrott brukar öka i november och december. Det beror dels på att eftersom det är en mörk årstid så är det lättare för tjuven att se om någon är hemma, dels på att det närmar sig jul och att tjuven vet att många har köpt hem kapitalvaror.

– De är inte dumma. De vet vad vi har för beteendemönster, säger Marianne Alexandersson

I fredags drabbades två villor och en lägenhet i Degerfors samt en villa i Karlskoga.

På måndagen polisanmäldes ytterligare tre inbrott i Karlskoga:

Ett av inbrotten var i en lägenhet på Letälvsvägen och ägde rum någon gång mellan 23 och 30 november. Någon hade brutit upp dörren till bostaden och därefter sökt igenom lägenheten. Vid anmälningstillfället var det oklart vad och hur mycket som tillgripits.

De andra två inbrotten skedde i villor i Granbergsdal. I det ena fallet hade en man kommit hem och upptäckt att han haft inbrott. Någon hade plockat bort ett sidofönster på huset och på så sätt tagit sig in och rotat runt i bostaden. Vid anmälningstillfället visste man inte vad som tillgripits.

I den andra drabbade villan i Granbergsdal hade någon brutit upp dörrar och fönster till bostaden i syfte att tillgripa gods.

Om inbrotten är relaterade till varandra är oklart.

– Det kan jag inte svara på i nuläget, säger Marianne Alexandersson.

Hon berättar att antalet inbrott brukar öka i november och december. Det beror dels på att eftersom det är en mörk årstid så är det lättare för tjuven att se om någon är hemma, dels på att det närmar sig jul och att tjuven vet att många har köpt hem kapitalvaror.

– De är inte dumma. De vet vad vi har för beteendemönster, säger Marianne Alexandersson