2015-12-01 16:13

2015-12-01 16:13

Specialstål från Degerfors till Afrika

DEGERFORS

Outokumpu har fått ännu ett specialuppdrag, nämligen att tillverka duplex rostfritt stål för sedimenteringstankar vid två koppargruvor i Demokratiska Republiken Kongo.

Leveransen har redan påbörjats och beräknas pågå fram till maj 2016. Specialstålet ska användas i förtjockare och tankar i sedimenteringssektionen av koppargruvan och det produceras vid järnverken i Degerfors och i Avesta.

Stålet levereras i form av två meter breda plåtar. Bredden på plåtarna innebär att färre plåtar behövs i konstruktionen vilket i sin tur medför färre ståltransporter och färre svetsar. Det sparar både tid och bidrar till mindre miljöpåverkan.

Leveransen har redan påbörjats och beräknas pågå fram till maj 2016. Specialstålet ska användas i förtjockare och tankar i sedimenteringssektionen av koppargruvan och det produceras vid järnverken i Degerfors och i Avesta.

Stålet levereras i form av två meter breda plåtar. Bredden på plåtarna innebär att färre plåtar behövs i konstruktionen vilket i sin tur medför färre ståltransporter och färre svetsar. Det sparar både tid och bidrar till mindre miljöpåverkan.