2015-11-30 15:30

2015-11-30 15:30

Tänkte slåss med dammsugarrör

KARLSKOGA: Döms för förberedelse till grov misshandel

En 26-åring boende i Karlskoga har av Örebro tingsrätt dömts för att bland annat ha planerat att misshandla en kärleksrival med ett dammsugarrör.

26-åringen ska enligt domen tillsammans med en kumpan ha begett sig till en bostad där en man bodde. Syftet var att misshandla mannen eftersom han hade en relation med en kvinna som 26-åringen tidigare haft en relation med. 26-åringen ville göra upp.

Svår kroppsskada

Enligt domen hade 26-åringen och kumpanen beväpnat sig med ett dammsugarrör. Därefter hade de begett sig hem till rivalen som de försökte förmå att komma ut så att de kunde misshandla honom med röret. Tingsrätten konstaterar att om det planerade misshandelsbrottet hade fullbordats så skulle det ha ansetts som grovt eftersom de misstänkta hade tänkt använda tillhyggen som hade kunnat leda till svår kroppsskada.

Med nävarna

26-åringen förnekar att han hade tänkte tänkt misshandla sitt tilltänkta offer med dammsugarröret. Däremot erkänner han att han hade tänkt att de skulle göra upp med nävarna.

Olovlig körning

Tingsrätten finner det dock bevisat att 26-åringen hade tänkt misshandla sin rival med dammsugarröret och dömer honom därför till åtta månaders fängelse. I domen ingår utöver åtalet för förberedelse till grov misshandel två åtal för att ha kört personbil utan att ha behörighet för det. 26-åringen döms för grov olovlig körning i båda fallen.

26-åringen ska enligt domen tillsammans med en kumpan ha begett sig till en bostad där en man bodde. Syftet var att misshandla mannen eftersom han hade en relation med en kvinna som 26-åringen tidigare haft en relation med. 26-åringen ville göra upp.

Svår kroppsskada

Enligt domen hade 26-åringen och kumpanen beväpnat sig med ett dammsugarrör. Därefter hade de begett sig hem till rivalen som de försökte förmå att komma ut så att de kunde misshandla honom med röret. Tingsrätten konstaterar att om det planerade misshandelsbrottet hade fullbordats så skulle det ha ansetts som grovt eftersom de misstänkta hade tänkt använda tillhyggen som hade kunnat leda till svår kroppsskada.

Med nävarna

26-åringen förnekar att han hade tänkte tänkt misshandla sitt tilltänkta offer med dammsugarröret. Däremot erkänner han att han hade tänkt att de skulle göra upp med nävarna.

Olovlig körning

Tingsrätten finner det dock bevisat att 26-åringen hade tänkt misshandla sin rival med dammsugarröret och dömer honom därför till åtta månaders fängelse. I domen ingår utöver åtalet för förberedelse till grov misshandel två åtal för att ha kört personbil utan att ha behörighet för det. 26-åringen döms för grov olovlig körning i båda fallen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.