2015-11-30 13:17

2015-11-30 13:17

Bra på utsläpp

ÖREBRO LÄN: Positiva klimatsiffror från länet på toppmötet i Paris

Mellan 1990 och 2013 har utsläppen av växthusgaser minskat med 36 procent i länet, långt över genomsnittet i landet som ligger på 22 procent under samma period.

Det uppger Matilda Ernkrans (S), riksdagsledamot från Örebro län och ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott som ingår i den svenska delegationen på klimattoppmötet i Paris som inleddes på måndagen.

Region Örebro län och flera kommuner i länet har på olika sätt aktivt arbetat för att minska utsläppen och klimatpåverkan, vilket nu ger resultat. Örebro län har visat att en minskning av växthusgasutsläppen är möjlig, menar Ernkrans.

– Det aktiva arbetet Örebro län gör, som kommunerna och hela Sverige gör, visar att det är möjligt att minska utsläppen och samtidigt behålla jobb och välfärd. Det visar också att politiken kan och måste gå före, säger Matilda Ernkrans.

Minskningen beror framför allt på att uppvärmningen av bostäder har minskat och ersatts med fjärrvärme och förnybara bränslen.

Det uppger Matilda Ernkrans (S), riksdagsledamot från Örebro län och ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott som ingår i den svenska delegationen på klimattoppmötet i Paris som inleddes på måndagen.

Region Örebro län och flera kommuner i länet har på olika sätt aktivt arbetat för att minska utsläppen och klimatpåverkan, vilket nu ger resultat. Örebro län har visat att en minskning av växthusgasutsläppen är möjlig, menar Ernkrans.

– Det aktiva arbetet Örebro län gör, som kommunerna och hela Sverige gör, visar att det är möjligt att minska utsläppen och samtidigt behålla jobb och välfärd. Det visar också att politiken kan och måste gå före, säger Matilda Ernkrans.

Minskningen beror framför allt på att uppvärmningen av bostäder har minskat och ersatts med fjärrvärme och förnybara bränslen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.