2015-11-29 14:15

2015-11-29 14:16

Önskelistor till tomten på skyltsöndagen

KARLSKOGA: Varm inramad stämning på torget trots snålblåsten

Luciakandidater, en tomte, en värmande brasa och dans runt granen är huvudingredienserna i årets skyltsöndagsmix på torget. Kompletterat med alla marknadsstånd blir det en varm inramad stämning i snålblåsten.

På utsatt tid är det dags för årets sju kandidater till Karlskoga-Degerfors lucia att inta scenen. En bit därifrån Marie Salo som gillar stämningen på torget och att se på luciakandidater, fast hon har aldrig varit lucia själv, säger hon,

Utfrågning

På scenen är det Kurirens och Karlskoga Tidnings chefredaktör Catarina Forsberg som leder presentationen och utfrågningen av kandidaterna. I tur och ordning får Matilda Karlsson, Julia Rosenberg, Lisa Schyllert, Hanna Pedersen, Annie Kindgren, Clara Calson och Hanna Sundqvist svara på frågor och berätta om sig själva. Här avslöjas både vad de tänker satsa på i framtiden och vad de hoppas på när ämnet julklappar kommer på tal.

Önskelistor

Tomte på torget är Tage Collin och han är också engagerad i ämnet julklappsönskningar. Han har sin egen plats på torget och en säck full med klubbor som han gärna bjuder på.

– Barnen har kommit med både skriftliga och muntliga önskelistor och det handlar om allt mellan himmel och jord. Flygplan, helikoptrar och dockskåp bland annat´, berättar han.

Lilla Clara

Elsa och Wilmer Skyllkvist är två av många som hälsar på tomten och en av de allra yngsta är Clara Ek. 2 år. Hon plirar fundersamt upp på tomtefar från sin plats i barnvagnen.

För de frusna finns möjlighet som sagt att delta i dansen och skutta runt granen till tonerna av ”Vi äro musikanter” och ”Räven raskar” med flera välkända julsånger. Ett annat sätt att värma sig är att hälsa på hos Therese Molander och Jimmy Bucher som förutom att ha dukat upp med chokladpraliner i sitt marknadsstånd även erbjuder varm choklad.

– Även den är gjord på riktig choklad och vi använder choklad från Belgien, samma som i våra praliner, berättar Therese.

Glögg och pepparkakor finns också att välja på liksom en tur med häst och vagn för den som kände sig hugad.

På utsatt tid är det dags för årets sju kandidater till Karlskoga-Degerfors lucia att inta scenen. En bit därifrån Marie Salo som gillar stämningen på torget och att se på luciakandidater, fast hon har aldrig varit lucia själv, säger hon,

Utfrågning

På scenen är det Kurirens och Karlskoga Tidnings chefredaktör Catarina Forsberg som leder presentationen och utfrågningen av kandidaterna. I tur och ordning får Matilda Karlsson, Julia Rosenberg, Lisa Schyllert, Hanna Pedersen, Annie Kindgren, Clara Calson och Hanna Sundqvist svara på frågor och berätta om sig själva. Här avslöjas både vad de tänker satsa på i framtiden och vad de hoppas på när ämnet julklappar kommer på tal.

Önskelistor

Tomte på torget är Tage Collin och han är också engagerad i ämnet julklappsönskningar. Han har sin egen plats på torget och en säck full med klubbor som han gärna bjuder på.

– Barnen har kommit med både skriftliga och muntliga önskelistor och det handlar om allt mellan himmel och jord. Flygplan, helikoptrar och dockskåp bland annat´, berättar han.

Lilla Clara

Elsa och Wilmer Skyllkvist är två av många som hälsar på tomten och en av de allra yngsta är Clara Ek. 2 år. Hon plirar fundersamt upp på tomtefar från sin plats i barnvagnen.

För de frusna finns möjlighet som sagt att delta i dansen och skutta runt granen till tonerna av ”Vi äro musikanter” och ”Räven raskar” med flera välkända julsånger. Ett annat sätt att värma sig är att hälsa på hos Therese Molander och Jimmy Bucher som förutom att ha dukat upp med chokladpraliner i sitt marknadsstånd även erbjuder varm choklad.

– Även den är gjord på riktig choklad och vi använder choklad från Belgien, samma som i våra praliner, berättar Therese.

Glögg och pepparkakor finns också att välja på liksom en tur med häst och vagn för den som kände sig hugad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.