2015-11-26 09:47

2015-11-26 09:47

Fängelse för berusad förare

KARLSKOGA

I december förra året åkte en man fast efter att han kört bil vid Alfred Nobels torg trots att han druckit stora mängder alkohol.

Mannen var så pass berusad att han inte klarade av att blåsa i provinstrumentet utan fick blodprovas, med ett resultat på 1,29 promille alkohol. Han blev därefter omhändertagen och fick sova av sig ruset på polisstationen.

Tingsrätten har nu fällt mannen för grovt rattfylleri med en månads fängelse som påföljd.

Mannen var så pass berusad att han inte klarade av att blåsa i provinstrumentet utan fick blodprovas, med ett resultat på 1,29 promille alkohol. Han blev därefter omhändertagen och fick sova av sig ruset på polisstationen.

Tingsrätten har nu fällt mannen för grovt rattfylleri med en månads fängelse som påföljd.