2015-11-23 06:00

2015-11-23 06:00

Fälld för ännu en bluff

DEGERFORS: Dömd för 30 bedrägerier överklagar

Kvinnan som fälldes för att ha lurat personer över hela landet med falska annonser har överklagat tingsrättens dom. Hon har emellertid dömts för att ha blåst ytterligare en person.

I maj dömde Örebro tingsrätt den nu 21-åriga kvinnan till 14 månaders fängelse för 30 fall av bedrägeri, nio fall av försök till bedrägeri samt ett försök till utpressning. Hon dömdes även till att betala ett skadestånd på totalt 99 000 kronor till de drabbade.

Kvinnan hade under flera månaders tid lurat personer att betala in pengar till henne genom att lägga ut falska annonser. Hon hade även hotat en av köparna med Hells Angels för att få honom att sätta in ytterligare 5 000 kronor på hennes konto. Dessutom hade hon försökt teckna lån i andras namn.

Kvinnan, som nekar till brott, har överklagat domen till Göta hovrätt. Bland annat anser hon att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning av både bevisningen och straffvärdet. Hon hävdar att det inte är bevisat att det är just hon som utfört gärningarna.

Även åklagaren har överklagat tingrättens dom. Kvinnan var nämligen misstänkt för att ha lurat ytterligare tre personer men friades då bevisningen ansågs vara otillräcklig. Åklagaren yrkar att kvinnan fälls även för de brotten samt att hon döms till ett strängare fängelsestraff.

En av de drabbade har också överklagat domen och yrkar på ett högre skadestånd.

Nu har Örebro tingsrätt dömt kvinnan för ännu ett fall av bedrägeri som skett under samma period som ovanstående brott. Även denna gång handlar det om en person som lurats till att betala in pengar till kvinnans konto under föreställningen att hon sålde en mobiltelefon. Då det inte levererades någon telefon krävde mannen sina pengar tillbaka. Därefter ha kvinnan skickat flera hot, via både sms och mejl, om att han ska få stryk och dödas. Hoten gällde även hans flickvän och familj.

Kvinnan fälldes även för att ha hotat och ofredat en äldre kvinna. Hon trodde att kvinnan hade en affär med hennes pojkvän varför hon skickat ett stort antal hotfulla sms till henne. Hon fortsatte att skicka sådana meddelanden till kvinnan även efter att ett kontaktförbud utfärdats.

Kvinnan fälldes för totalt sex fall av olaga hot, tre fall av ofredande, bedrägeri, försök till utpressning samt överträdelse av kontaktförbud och dömdes till tre månaders fängelse.

Hon ska även betala ett skadestånd på 7 613 kronor till mannen och 15 000 kronor till kvinnan.

I maj dömde Örebro tingsrätt den nu 21-åriga kvinnan till 14 månaders fängelse för 30 fall av bedrägeri, nio fall av försök till bedrägeri samt ett försök till utpressning. Hon dömdes även till att betala ett skadestånd på totalt 99 000 kronor till de drabbade.

Kvinnan hade under flera månaders tid lurat personer att betala in pengar till henne genom att lägga ut falska annonser. Hon hade även hotat en av köparna med Hells Angels för att få honom att sätta in ytterligare 5 000 kronor på hennes konto. Dessutom hade hon försökt teckna lån i andras namn.

Kvinnan, som nekar till brott, har överklagat domen till Göta hovrätt. Bland annat anser hon att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning av både bevisningen och straffvärdet. Hon hävdar att det inte är bevisat att det är just hon som utfört gärningarna.

Även åklagaren har överklagat tingrättens dom. Kvinnan var nämligen misstänkt för att ha lurat ytterligare tre personer men friades då bevisningen ansågs vara otillräcklig. Åklagaren yrkar att kvinnan fälls även för de brotten samt att hon döms till ett strängare fängelsestraff.

En av de drabbade har också överklagat domen och yrkar på ett högre skadestånd.

Nu har Örebro tingsrätt dömt kvinnan för ännu ett fall av bedrägeri som skett under samma period som ovanstående brott. Även denna gång handlar det om en person som lurats till att betala in pengar till kvinnans konto under föreställningen att hon sålde en mobiltelefon. Då det inte levererades någon telefon krävde mannen sina pengar tillbaka. Därefter ha kvinnan skickat flera hot, via både sms och mejl, om att han ska få stryk och dödas. Hoten gällde även hans flickvän och familj.

Kvinnan fälldes även för att ha hotat och ofredat en äldre kvinna. Hon trodde att kvinnan hade en affär med hennes pojkvän varför hon skickat ett stort antal hotfulla sms till henne. Hon fortsatte att skicka sådana meddelanden till kvinnan även efter att ett kontaktförbud utfärdats.

Kvinnan fälldes för totalt sex fall av olaga hot, tre fall av ofredande, bedrägeri, försök till utpressning samt överträdelse av kontaktförbud och dömdes till tre månaders fängelse.

Hon ska även betala ett skadestånd på 7 613 kronor till mannen och 15 000 kronor till kvinnan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.