2015-11-21 06:00

2015-11-21 06:00

Håll Sverige rent

MILJÖ

Det blev inte någon hög placering i årets Håll Sverige rent-rankning. Karlskoga hamnar på 130:e plats och Degerfors på 258:e.

Den ideella organisationen Håll Sverige rent rankar varje år kommunernas arbete mot nedskräpning. Rankningen baseras bland annat på antalet skräpplockare samt kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning. På första plats hamnade Borås.

– De kommuner som toppar Håll Sverige rents rankning har alla drivit framgångsrika kampanjer mot nedskräpning. De har också bra koll på vad skräpet kostar kommunen och hur stora mängder skräp som hamnar utanför papperskorgen, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige rent.

I årets rankning placerar sig Karlskoga på plats 130 av Sveriges totalt 290 kommuner. Kommunen är inte ansluten till nätverket Håll Sverige rent men är ansluten till skräpplockardagarna och får där placeringen 70.

Degerfors kommun är inte heller ansluten till nätverket och hamnar på plats 258. Kommunen deltar också i skräpplockardagarna och placerar sig där på 207:e plats.

Den ideella organisationen Håll Sverige rent rankar varje år kommunernas arbete mot nedskräpning. Rankningen baseras bland annat på antalet skräpplockare samt kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning. På första plats hamnade Borås.

– De kommuner som toppar Håll Sverige rents rankning har alla drivit framgångsrika kampanjer mot nedskräpning. De har också bra koll på vad skräpet kostar kommunen och hur stora mängder skräp som hamnar utanför papperskorgen, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige rent.

I årets rankning placerar sig Karlskoga på plats 130 av Sveriges totalt 290 kommuner. Kommunen är inte ansluten till nätverket Håll Sverige rent men är ansluten till skräpplockardagarna och får där placeringen 70.

Degerfors kommun är inte heller ansluten till nätverket och hamnar på plats 258. Kommunen deltar också i skräpplockardagarna och placerar sig där på 207:e plats.