2015-11-20 16:19

2015-11-20 16:19

Vann upphandling

DEGERFORS/KARLSKOGA: SJ ska köra regionaltrafik åt Tåg i Bergslagen

Tågresenärer som åker till och från Degerfors järnvägsstation får om drygt ett år resa med SJ oftare. Då tar nämligen bolaget över fler turer i Mellansverige.

På torsdagen blev det klart att SJ vunnit upphandlingen om att köra regionaltrafik åt Tåg i Bergslagen. Nuvarande operatör är Tågkompaniet AB.

Dalarnas, Örebros, Gävleborgs och Västmanlands län binds ihop av Tåg i Bergslagen, med tre miljoner resor per år.

– Upphandlad trafik är viktigt för oss och en del av vår långsiktiga strategi. i vårt erbjudande har vi starkt fokus på nöjda resenärer, resurseffektivitet och samverkan. Det ser vi fram emot att realisera nu, säger SJ:s vd Crister Fritzon.

Avtalet, som börjar gälla i december nästa år, sträcker sig över en tioårsperiod och omfattar 28 fordon, underhåll, biljettdistribution samt hittegods och marknadsföring.

Under avtalstiden väntas trafiken omsätta cirka två miljarder kronor.

– Vi är nöjda med upphandlingen där anbudsgivarna lämnat bra och konkurrenskraftiga anbud. Ekonomiskt gav upphandlingen minskade kostnader med cirka 20 procent. Vi får en operatör, SJ, som ges möjligheter att utveckla trafiken och resandet på ett nytänkande sätt, säger Hugo Oljemark, vd på Tåg i Bergslagen.

På torsdagen blev det klart att SJ vunnit upphandlingen om att köra regionaltrafik åt Tåg i Bergslagen. Nuvarande operatör är Tågkompaniet AB.

Dalarnas, Örebros, Gävleborgs och Västmanlands län binds ihop av Tåg i Bergslagen, med tre miljoner resor per år.

– Upphandlad trafik är viktigt för oss och en del av vår långsiktiga strategi. i vårt erbjudande har vi starkt fokus på nöjda resenärer, resurseffektivitet och samverkan. Det ser vi fram emot att realisera nu, säger SJ:s vd Crister Fritzon.

Avtalet, som börjar gälla i december nästa år, sträcker sig över en tioårsperiod och omfattar 28 fordon, underhåll, biljettdistribution samt hittegods och marknadsföring.

Under avtalstiden väntas trafiken omsätta cirka två miljarder kronor.

– Vi är nöjda med upphandlingen där anbudsgivarna lämnat bra och konkurrenskraftiga anbud. Ekonomiskt gav upphandlingen minskade kostnader med cirka 20 procent. Vi får en operatör, SJ, som ges möjligheter att utveckla trafiken och resandet på ett nytänkande sätt, säger Hugo Oljemark, vd på Tåg i Bergslagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.