2015-11-19 15:33

2015-11-19 15:33

Samarbete med Tubacex

DEGERFORS: Gör material till sömlösa rör

Outokumpu förser nu den ledande producenten av sömlösa rör, Tubacex, med råmaterial.

Häromdagen berättade vi om den prestigefulla, norska certifieringen som Järnverket i Degerfors lyckats med. Nu kan vi berätta om en order, där kraven på specialstål också är höga, material till sömlösa rör optimerade för mycket höga användningstemperaturer. Outokumpus material uppfyller de hårda kraven för oxidationsmotstånd och motstånd mot nötning och korrosion i temperaturer upp till 1150°C. Stålet har också en utmärkt mekanisk styrka i höga temperaturer.

Produktionen av sömlösa rör i Outokumpu Therma 253MA är mycket krävande och utvecklingen av den nya produkten fordrade omfattande samarbete mellan Tubacex och Outokumpus tekniska team.

Stålet produceras vid Degerfors Järnverk där Olle Källgren, chef på långa ämnen, i ett pressmeddelande berättar att dess egenskaper gör att man kan använda tunnare material för ökad effektivitet och minskad materialkostnad, eller samma tjocklek men då tillåta större laster för att öka produktiviteten.

Häromdagen berättade vi om den prestigefulla, norska certifieringen som Järnverket i Degerfors lyckats med. Nu kan vi berätta om en order, där kraven på specialstål också är höga, material till sömlösa rör optimerade för mycket höga användningstemperaturer. Outokumpus material uppfyller de hårda kraven för oxidationsmotstånd och motstånd mot nötning och korrosion i temperaturer upp till 1150°C. Stålet har också en utmärkt mekanisk styrka i höga temperaturer.

Produktionen av sömlösa rör i Outokumpu Therma 253MA är mycket krävande och utvecklingen av den nya produkten fordrade omfattande samarbete mellan Tubacex och Outokumpus tekniska team.

Stålet produceras vid Degerfors Järnverk där Olle Källgren, chef på långa ämnen, i ett pressmeddelande berättar att dess egenskaper gör att man kan använda tunnare material för ökad effektivitet och minskad materialkostnad, eller samma tjocklek men då tillåta större laster för att öka produktiviteten.