2015-11-06 12:49

2015-11-06 12:50

"Han såg inte ut som en ninja!"

KARLSKOGA

– Han var inne i butiken och handlade lite. Men han kunde inte betala eftersom han inte hade några pengar. Han såg inte ut som en ninja! säger Christoffer Gunnarsson, stormarknadschef på Coop Forum i Karlskoga.

Christoffer Gunnarsson såg inte själv den påstådde svärdmannen:

– Jag har bara sett honom på våra övervakningsbilder. Han hade något som kan likna ett svärd i handen. Men han var inte klädd som en ninja, det är fel. Han hade svarta eller mörka byxor, typ arbetsbyxor. Och så en grön eller grå väst över en tröja. Han var inte maskerad eller utklädd eller nåt. Han ser ut att vara 25-30 år.

Det var en privatperson som såg när mannen var på väg in i butiken:

– Personen larmade då polis som kom hit. Vi sökte igenom butiken för att bekräfta att mannen inte var kvar – vi gick igenom lagret och hela köret men hittade honom inte. Då stängde vi butiken under några minuter för att se om vi kunde hitta honom på kameran, säger Christoffer Gunnarsson.

Man hittade då mannen som såg gick runt och handlade i butiken.

– Men han kunde inte betala för sig i kassan, så han fick lämna sina varor där och gick vidare, säger Christoffer Gunnarsson.

Skulle mannen kunna vara till exempel en hantverkare?

– Det ska jag låta vara osagt men – nej.

Christoffer Gunnarsson såg inte själv den påstådde svärdmannen:

– Jag har bara sett honom på våra övervakningsbilder. Han hade något som kan likna ett svärd i handen. Men han var inte klädd som en ninja, det är fel. Han hade svarta eller mörka byxor, typ arbetsbyxor. Och så en grön eller grå väst över en tröja. Han var inte maskerad eller utklädd eller nåt. Han ser ut att vara 25-30 år.

Det var en privatperson som såg när mannen var på väg in i butiken:

– Personen larmade då polis som kom hit. Vi sökte igenom butiken för att bekräfta att mannen inte var kvar – vi gick igenom lagret och hela köret men hittade honom inte. Då stängde vi butiken under några minuter för att se om vi kunde hitta honom på kameran, säger Christoffer Gunnarsson.

Man hittade då mannen som såg gick runt och handlade i butiken.

– Men han kunde inte betala för sig i kassan, så han fick lämna sina varor där och gick vidare, säger Christoffer Gunnarsson.

Skulle mannen kunna vara till exempel en hantverkare?

– Det ska jag låta vara osagt men – nej.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.